Cultura 26/05/2021

Calonge busca set llibreters per convertir-se en la primera 'booktown' catalana

Subvencionarà set emprenedors que vulguin obrir un local al centre del poble

1 min
Calonge té uns 10.000 habitants censats entre el nucli antic i la zona costanera de Sant Antoni

BarcelonaCalonge busca 7 llibreters i llibreteres per convertir-se en la primera booktown estable catalana. L'Ajuntament de Calonge oferirà fins a 10.000 euros de subvenció, a banda d'ajudes fiscals, a 7 emprenedors que vulguin obrir una llibreria al nucli antic del poble, on el consistori posa a disposició d'aquestes empreses set locals en règim de lloguer assequible.

La iniciativa "Calonge, poble de llibres" s’emmarca en un "pla de revitalització del poble per reconèixer-lo com a vila cultural generadora de creativitat, coneixement i transformació". Segons el municipi, Calonge té un públic lector potencial d'un milió de persones en un radi de 30 minuts en cotxe. També hi ha unes 200.000 persones estrangeres que llegeixen en altres llengües. El municipi empordanès té una població d'11.614 habitants censats, que a l'estiu arriben a les 100.000 persones de 75 nacionalitats.

Ajudes quantioses

Les ajudes de l'Ajuntament seran 10.000 euros per subvencionar la posada en marxa de la llibreria (mobiliari, decoració, etcètera), 6.000 euros per contractar personal, se subvencionarà fins al 50% i amb un màxim de 60.000 euros la rehabilitació d'immobles vinculats a noves activitats econòmiques al nucli antic de Calonge i es bonificarà fins a un 90% a la taxa de la llicència d'activitats. A més, s'ofereix suport a la digitalització i suport en formació per desenvolupar habilitats empresarials i de gestió, així com la presència a l'agenda cultural de la població i participació gratuïta als mercats i festes del municipi.

stats