TEATRE
Cultura 15/10/2013

El Canal de Salt ja té pressupost assignat, ara li falta direcció

La Diputació de Girona i els ajuntaments de Salt i Girona hi destinaran 320.000 euros a l'any fins al 2016. Es farà un concurs públic per buscar director i gerent

Acn
2 min

SaltFinalment hi ha acord per desencallar la situació del centre d'arts escèniques El Canal. Aquest és un projecte que arrenca el 2007 sense tenir seu física. Des de fa un any, disposa d'un nou edifici a la Coma Cros de Salt però no hi havia acord per definir-ne el pressupost, la fórmula de gestió i qui l'havia de dirigir.

Finalment, la Diputació de Girona ha aprovat al ple el conveni de col·laboració que defineix les aportacions de les parts. La corporació hi destinarà 160.000 euros anuals, 100.000 euros els aportarà Salt i 60.000, Girona. En total, són 320.000 euros per any fins al 2016. Amb aquest pressupost, entre d'altres, es podrà contractar un gerent i convocar el concurs públic per al nou director.

Un parèntesi d'un any després de cinc anys

El projecte d'El Canal com a centre de creació escènica va començar a caminar el 2007. El projecte el va capitanejar Salvador Sunyer, director del festival Temporada Alta i Bitó Produccions (que també gestiona el Teatre de Salt). Malgrat no comptar amb un espai físic, El Canal es va convertir en una realitat: ha produït o coproduït 54 espectacles que s'han vist a 12 països i 326.416 persones han vist alguna de les propostes. El setembre passat va inaugurar la seu física a l'antiga fàbrica Coma Cros de Salt, un edifici polivalent que va costar 2,7 milions d'euros, pagats en bona part per fons europeus en el marc del projecte Escena Catalana Transfronterera, que ha creat aliances amb Perpinyà.

Però resolt el problema de l'espai físic, Sunyer va acabar el seu contracte al capdavant del centre. Des de finals del 2012 estava pendent la convocatòria d'un concurs públic per escollir el nou director. Després de gairebé un any, el centre, infrautilitzat, es podria tornar a posar en marxa.

stats