Música
Cultura 11/07/2021

Cancel·lat el festival Acampada Jove per l'"explosió de contagis" de covid

Els concerts s'havien de celebrar a Montblanc del 16 al 18 de juliol

ARA
1 min
Imatge del concert d'Oques Grasses a l'Acampada Jove 2019.

BarcelonaLes Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han informat aquest dissabte que cancel·len la celebració de l'Acampada Jove davant l'"explosió de contagis" de covid dels últims dies, especialment entre els joves de menys de 30 anys, que és el segment de població menys vacunat. En un comunicat, els organitzadors del festival han anunciat la seva decisió i han garantit que qui tingui entrades rebrà els diners que va pagar per obtenir-les "els pròxims dies de forma automàtica". L'Acampada Jove d'aquest 2021 s'havia de celebrar a Montblanc del 16 al 18 de juliol.

Després que la pandèmia ja obligués a no celebrar l'Acampada Jove el 2020, aquest any s'havien previst mesures com tests d'antígens, mascaretes FFP2, formats reduïts (l'aforament màxim permès pel Procicat és de 3.000 persones) i l'eliminació de la zona d'acampada per evitar riscos. No obstant això i davant l'augment de casos de coronavirus, els organitzadors han optat finalment per no celebrar tampoc l'edició d'aquest any "per responsabilitat col·lectiva, per prudència i per cuidar-nos tots i totes". "La força de la cinquena onada ha superat totes les previsions i ens ha impactat quan gran part dels joves del nostre país encara no estan vacunats. Sabem que aquesta és una decisió dura per al món de la cultura, que encara no s’ha recuperat dels moments més difícils de l’any passat. Volem enviar un fort agraïment als grups de música i als proveïdors del festival. Seguim treballant per vetllar i defensar els drets laborals de tots", afegeix el comunicat.

El festival reivindicatiu, que se celebra des del 1996, tenia en cartell per a aquest 2021 grups com Doctor Prats, Buhos, Zoo, Ebri Knight, Oques Grasses, 31 FAM, The Tyets, Roba Estesa i El Diluvi.

stats