Oci i cultura
Cultura 01/10/2021

Un cap de setmana de festa per reivindicar Montjuïc com un parc de cultura

Es faran 70 activitats el 16 i 17 d'octubre organitzades per les institucions i veïns de la muntanya

2 min
Un dels parcs de Montjuïc on hi haurà activitats

BarcelonaLa muntanya de Montjuïc celebrarà un cap de setmana amb 70 activitats culturals el 16 i 17 d'octubre per fer redescobrir a la ciutadania la muntanya de Montjuïc. Viu Montjuïc, el parc de la cultura és la marca que han impulsat les institucions culturals que hi ha per prestigiar la muntanya com un espai de cultura i lleure, i acostar-se als barris més propers, als ciutadans de tot Barcelona i al món. "Volem crear una nova concepció del parc de Montjuïc", ha dit el director del Teatre Lliure, Juan Carlos Martel.

Tips de patir problemes comuns "de seguretat, il·luminació, senyalística..." i convençuts que "només la cultura pot ser la solució", des del 2019 els responsables de llocs com el Museu Nacional, el Teatre Lliure, el CaixaForum, la Fundació Miró, el Museu Etnològic, el Refugi 307, el Jardí Botànic, etcètera, s'han reunit i s'han conjurat per "fer un parc de cultura i un espai de referència per als barcelonins".

'Dins fora dins lluny', un dels espectacles que es podran veure a Montjuïc.

Aquest cap de setmana festiu, que ara l'Ajuntament de Barcelona es fa seu i se celebrarà anualment, sobretot té la vocació de fer visible "un pol cultural que descentralitza i vol ampliar els públics". Segons els organitzadors, es vol recuperar l'"esperit de l'Exposició Universal del 1929". De fet, l'Ajuntament de Barcelona ha treballat un pla 2019-2029 "que inclou actuacions en l'àmbit de la cultura i de la mobilitat, el patrimoni, l'esport, l'educació i la dinamització i dignificació de la muntanya", segons el regidor Marc Serra.

El 17 i 18 d'octubre s'hi podran veure exposicions, espectacles, jocs de pistes o itineraris, la majoria per a tots els públics i per a les quals caldrà inscriure's a partir del dia 4 d'octubre a la web. Una de les activitats especials previstes és un itinerari per les fites urbanístiques i socials del barri, des del Jardí Botànic al Museu de l'Esport. També hi haurà un espectacle itinerant que planteja una visita guiada crítica al cementiri de Montjuïc o un recorregut del Teatro de los Sentidos al Polvorí. Hi haurà lectures dramatitzades al Refugi 307, dansa al castell de Montjuïc, concerts als jardins i altres activitats a l'aire lliure, a més de la programació habitual dels equipaments de la muntanya.

stats