Cinema
Cultura 30/01/2013

Carles Santamaria: "Tot el que demanem al conseller Mascarell és que s'assegui a parlar amb nosaltres"

Ficomic i l'Ajuntament de Badalona impulsaran una fundació per desbloquejar el Museu del Còmic i donar entrada a la participació privada

Ara
2 min
Xavier Garcia Albiol, Carles Santamaria i Miguel Gallardo

BarcelonaAquest dimecres s'han reunit a Badalona l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el director del Saló del Còmic, Carles Santamaria, i el president de l’Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC), Miguel Gallardo. La trobada ha servit per analitzar conjuntament la situació amb relació al projecte del Museu del Còmic i per explorar possibles vies perquè el projecte pugui avançar.

Les diferents parts han acordat impulsar la creació d’una entitat jurídica que avanci cap a la constitució d’una fundació que desbloquegi el procés de creació del Museu del Còmic i que gestioni aquest nou equipament cultural. El projecte del Museu del Còmic no ha experimentat cap avenç després que l’Ajuntament de Badalona hagi invertit més de tres milions d’euros a rehabilitar l’antic edifici de la CACI, futura seu del museu.

Carles Santamaria, director del Saló del Còmic i de l'entitat que l'organitza, Ficomic, ha demanat la participació del conseller Mascarell en una reunió per definir els objectius i estatuts de la fundació, que hauria d'obrir les portes a empreses privades en el finançament del futur museu. "Tot el que demanem al conseller Mascarell és que s'assegui a parlar amb nosaltres", ha afirmat Santamaria. "Som conscients que estem en un moment complicat. No demanem diners, només la voluntat de tirar endavant el projecte. Que ens convoqui i així ens deixem de divagacions".

Santamaria ha explicat a l'ARA que el recobriment provisional que en aquests moments protegeix l'estructura de l'edifici només hauria d'estar col·locat un any i mig. "Aquest temps ja ha passat –ha declarat–. Des del punt de vista de l'eficiència econòmica, no hi ha res més ineficient que fer una inversió en un equipament rendible i deixar que es faci malbé". Les previsions de Santamaria respecte a la projecció del futur Museu del Còmic són de 200.000 visitants anuals. "Seria un centre de referència internacional", assegura.

stats