Patrimoni
Cultura 21/04/2021

La Casa Batlló reobrirà el 14 de maig amb una proposta immersiva

L'edifici modernista incorpora 2.000 metres quadrats que no s'havien vist fins ara

ARA
1 min
Una de les experiències immersives que es podrà fer a dins de la Casa Batlló

BarcelonaLa Casa Batlló tornarà a obrir les portes el 14 de maig i ho farà amb una nova proposta immersiva 10D experience. Els responsables de l'edifici modernista asseguren que és "un viatge multisensorial per endinsar-se en la ment de Gaudí que compta amb la tecnologia més avançada". Entre altres coses, incorpora elements d'intel·ligència artificial, espais immersius, realitat augmentada i sensors de moviment per reinventar la visita a l'espai. A més, incorpora 2.000 metres quadrats de la Casa Batlló que no s'havien vist fins al moment. Tot plegat ha suposat una inversió de 30 milions d'euros en restauració, adaptació i millores de seguretat.

Els responsables de la Casa Batlló destaquen que la visita oferirà també dues noves sales immersives: Gaudí Dôme, una cúpula dissenyada per Miguel Alonso de més de mil pantalles i 21 canals d'àudio que mostren l'origen de la inspiració de l'arquitecte, i Gaudí Cube, un cub led de sis cares que presenta l'obra de l'artista digital Refik Andol. D'altra banda, s'han fet diferents intervencions arquitectòniques, com el nou nucli de comunicació vertical dissenyat pel japonès Kengo Kuma i il·luminat per Mario Nanni, o una escala flotant de 13 tones de marbre polit suspesa en l'aire gràcies al desenvolupament dissenyat per l'estudi anglès Ancient & Modern Chesneys Architectural. Una altra novetat és un indoor mapping que només estarà disponible durant les visites nocturnes, al pati de llums.

L'empresa gestora de la Casa Batlló va tancar a l'octubre l'emblemàtic edifici de Gaudí argumentant que havia patit actes vandàlics. Segons els responsables de l'espai modernista, hi havia hagut una "escalada de tensió" provocada per les protestes dels treballadors en vaga de l'empresa Staffpremium. El sindicat SUT va assegurar aleshores que els treballadors no eren els responsables dels incidents. 

stats