ART
Cultura 18/03/2014

Christie's subhasta pintures de Picasso, Miró, Rembrandt i Warhol

La subhasta se celebrarà aquest dimecres i també reunirà obres de pintors com Edvard Munch, Otto Dix, Ernst Ludwig Kirchner i Francis Bacon

Europa Press
1 min

MadridLa casa londinenca Christie's subhastarà aquest dimecres quadres de pintors des de finals del segle XV fins l'actualitat, entre els que es troben Albrecht Dürer, Rembrandt, expressionistes com Edvard Munch, Otto Dix i Ernst Ludwig Kirchner, pintors de la postguerra com Francis Bacon i Andy Warhol, i d'altres més actuals com Pablo Picasso i Joan Miró.

La subhasta pretén reunir col·leccionistes de tot el món i recaptar prop de 5 milions d'euros, segons Christie's. Entre les pintures de Picasso a la subhasta destaca el retrat d'una de les esposes de l'artista, François Gilot, amb el títol 'L'Egyptienne'. També se subhastarà, 'La Suite Vollard', una de les sèries més famoses del pintor. La secció dedicada a Picasso conclou amb una selecció de gravats entre els que hi ha 'Tête de femme (Jacqueline au chapeau noir)' valorat en 50.000 euros i retrat de la seva última dona, Jacqueline Roque.

Encapçala la col·lecció de la subhasta la litografia 'The sick child I' (1896), d'Edvard Munch que reflecteix l'experiència traumàtica que va viure l'artista de nen després de morir la seva mare. Entre els quadres de Rembrandt també es subhastaran 'The three trees' i 'Landscape with a cottage and a hay barn'.

stats