Cultura 20/02/2014

Christie's trasllada al juny la subhasta dels Mirós 'portuguesos'

La casa de subhastes havia cancel·lat temporalment la venda de la col·lecció per la incertesa legal relacionada amb les llicències exigides per treure les peces de Portugal i vendre-les a l'estranger

Ara
1 min
Una treballadora de Christie's contempla 'Dones i ocells' de Miró

BarcelonaChristie's ha traslladat al juny la subhasta de les 85 obres de Miró propietat de l'estat portuguès des de la nacionalització del BPN (Banc Portuguès de Negocis). La subhasta es va cancel·lar per la polèmica i les incerteses legals creades per la disputa a Portugal, que no garantien "una venda segura" a Londres, segons explicava la casa de subhastes.

Christie's va decidir retirar les obres de la venda i esperar que les parts ressolguessin el conflicte, tot i que el Tribunal Administratiu de Lisboa va autoritzar la subhasta i va rebutjar la petició de la Fiscalia General que recomanava una suspensió cautelar de la venda, per les instàncies de cinc diputats socialistes, de presumptes irregularitats amb les llicències per treure les peces del país i vendre-les a l'estranger. Tot i així, Christie's la va suspendre perquè, segons va explicar, té "la responsabilitat d'oferir a la venda les obres de manera segura".

La col·lecció de Miró pertanyia al BNP, però el govern el va nacionalitzar el 2008 per la crisi financera. Des de llavors els quadres són a Portugal encara que algunes obres han viatjat a l'estranger per formar part de retrospectives com la del 2009 organitzada pel MoMA.

stats