Crítica de cinema

Susan Sarandon contra un escarabat amb consciència de classe

Ángel Manuel Soto fuig de l’èpica a ‘Blue Beetle’, el protagonista de la qual no pensa tant en salvar el món com en mantenir unida la seva família

Toni Junyent
1 min
Una imatge de la pel·lícula 'Blue Beetle'.
  • Direcció: Ángel Manuel Soto
  • Guió: Gareth Dunnet-Alcocer
  • 127 minuts
  • Mèxic i els Estats Units, 2023
  • Amb Xolo Maridueña, Susan Sarandon, Bruna Marquezine i Becky G

Podríem dir que aquesta superproducció, que passa per ser l’aposta llatina de DC, és poc més que una aventura d’estar per casa... si és que en tens. Al cap i a la fi, el jove mexicà Jaime Reyes (Xolo Maridueña, vist a Cobra Kai) torna a les arrels amb els fums pujats després d'haver-se graduat en una universitat nord-americana per trobar-se que, a la fictícia Palmera City, volen desnonar la seva família. Poc després, el jove experimenta la mutació que el convertirà en el Blue Beetle del títol, cosa que li permetrà emprar tot d’enginys per parar els peus a la corporació malèfica de torn, aquí capitanejada per una Susan Sarandon a qui no li caldrà despentinar-se.

El porto-riqueny Ángel Manuel Soto tampoc corre riscos innecessaris per dur a bon terme aquest inici de franquícia, al qual fins i tot aconsegueix insuflar un mínim de consciència de classe i de raça, amb alguna picada d’ullet antiimperialista. Humil, com el seu personatge titular, encalla sobretot en el tercer acte, previsible i reiteratiu. Tanmateix, la metàfora que defineix el film ens la proporciona la mateixa escena en què Reyes rep l’escarabat que li conferirà els poders: la preuada relíquia ve camuflada dins d’una capsa d’un establiment de menjar ràpid.

stats