cinema

Warner decideix no estrenar 'Batgirl' després d'haver-s'hi gastat 90 milions

L'estudi addueix un canvi d'estratègia en els seus llançaments superheroics, limitats a films amb escala de 'blockbuster'

1 min
Fotograma de 'Batgirl'

BarcelonaEn el còmic d'Alan Moore i Brian Bolland de 1985 La broma assassina, el Joker disparava contra Batgirl i la deixava paraplègica durant anys. Aquest dimarts Batgirl ha rebut un altre atac, però aquesta vegada ha sigut mortal. Warner Bros, l'estudi propietari del personatge, ha decidit no estrenar ni en sales ni a la plataforma HBO Max l'adaptació al cinema de Batgirl protagonitzada per Leslie Grace.

La notícia ha causat molta sorpresa a Hollywood, no tant per la cancel·lació d'un projecte, que és habitual, sinó perquè la producció de Batgirl ja estava gairebé enllestida i els seus directors, Adil El Arbi i Bilall Fallah, estaven ultimant la postproducció del film. Warner també ha liquidat un altre projecte gairebé enllestit: Scoob!: Holiday haunt, seqüela de l'animada Scooby.

En un primer moment, fonts de Warner han justificat la cancel·lació de Batgirl apuntant a una nova estratègia que limita les pel·lícules de l'univers DC a produccions amb escala de blockbuster. Batgirl estava pensada com a estrena exclusiva del portal HBO Max, tot i que no una qualsevol: Warner s'ha gastat prop de 90 milions d'euros en la pel·lícula, on també figuraven J.K. Simmons, Brendan Fraser i Michael Keaton reprenent el seu paper de Batman.

Segons la revista especialitzada Variety, la decisió de Warner és un dels efectes de la recent fusió de la companyia amb Discovery, que ha marcat una línia d'estalvi i retallades econòmiques. En aquest sentit, deixar Batgirl en un calaix comportaria beneficis fiscals i comptables per a l'empresa a l'hora de presentar els comptes anuals. En última instància, apunta Variety, el culpable de la mort de Batgirl són els impostos.

stats