CIRC
Cultura 28/05/2011

La primavera, els festivals de circ altera

Laura Serra
2 min
El festival Trapezi de Vilanova

BARCELONALa quinzena edició del Festival de Circ i Firaires Trapezi va arrencar divendres amb espectacles de carrer. La companyia Sacude, amb el seu espectacle de dansa vertical i la banda de músics Vatua l'Olla van aplegar centenars de vilanovins al centre de la ciutat. En total hi actuaran prop d'una vintena de companyies que oferiran 25 propostes diferents al llarg del cap de setmana. Pel que fa a les principals novetats d'enguany, destaca l'activitat Dóna'm una pista, consistent en posar a disposició dels artistes emergents una pista de circ on puguin mostrar al públic les seves creacions. A més, s'hi podrà veure Circumstàncies, de l'Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona que es podrà veure diumenge al Teatre Principal, i l'obra La Diva de la companyia Alba Sarraute. Com ja és habitual, el Centre de Creació i Producció de Circ La Vela mostrarà diferents espectacles de producció pròpia que són: el Circ Teatre Modern, la Companyia de Circ La Poet i Martina, i la Fucina de Circo.

L'altre festival del cap de setmana és el que organitza el Circ Cric a Sant Esteve de Palautordera i a la seva carpa, instal·lada al Parc Natural del Montseny. De fet, el Cric –que celebra els 30 anys a la carretetera– ja organitzava activitats especials durant la primavera, i ara les agrupa en dos caps de setmanes –aquest i el proper– per donar a la proposata una forma de festival (i fer-la adequada als temps de crisi). Ahir Albert Pla va obrir foc al Circ Cric, aquest dissabte la companyia Sebas presenta Acorde, un teatre d'objectes realitzat amb imaginació i humor, i el grup Femarec presentarà Okupes. Claret Clown i el Quartet de Corda Alimalim seran els encarregats d'inaugurar el Parc de les Olors de Vilamanya, una nova iniciativa també del Circ Cric, que pretén recuperar la cultura de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals.

Per al dissabte 4 de juny, el Circ Cric ha concentrat el màxim d'espectacles amb "Un dia al Cric". Els assistents podran gaudir d'un petit tastet de circ, titelles, gastronomia i natura, com el que oferiran La Fira d'Antigua i Barbuda, itineraris guiats pel bosc. Los Galindos amenitzaran la jornada amb Maiurta, un espectacle per a una vuitantena de persones que s'escenifica en una iurta. Txo Titelles presentarà Armando Rissotto, i el mateix Tortell Poltrona recuperarà l'espectacle que justament ara ha acabat la gira Els racons de la memòria. Divendres dia 3 La Troba Kung-Fú hi posarà la música i el diumenge 5 es tancarà el festivalet amb Grimègies, un monòleg on Poltrona tracta el tema de la mort des del punt de vista d'un pallasso i sense renunciar a l'humor.

stats