Promoció
Cultura 14/04/2022

‘Codi Gaudí’, llibre clau per conèixer el genial arquitecte, amb l’ARA

La publicació es pot obtenir als quioscos i a la botiga web de l’ARA del 9 al 23 d’abril.

1 min
Portada del llibre 'Codi Gaudí'

Un llarg període d’atur i un desengany amorós -que el van portar a la solteria- van provocar la “conversió religiosa” d’Antoni Gaudí. Ho explica amb detall el llibre Codi Gaudí, que ofereix l’ARA. “En un món sense Prozac ni ansiolítics, sense psiquiatres ni neuròlegs, només la religió li ofereix un camí de sortida, una llum d’esperança. Gaudí veu en l’ascetisme, en l’augment de l’autoexigència fins al dolor físic i psicològic, l’única possibilitat de tirar endavant”, escriu a Codi Gaudí el seu autor, Joan Bosch, llicenciat en Ciències Físiques, que ha realitzat nombrosos articles científics i el llibre ‘Moments estel·lars de Catalunya’.

Codi Gaudí, que té el tremp literari de les millors novel·les, relata la callada tragèdia del genial arquitecte modernista, d’origen senzill, que escala fins al punt més alt de la burgesia barcelonina, per acabar oblidat i demanant almoina pels carrer de l’Eixample per tal de poder continuar la seva obra magna, la Sagrada Família. El llibre, a més, està pensat per ajudar a entendre perquè les obres de Gaudí són espontàniament identificables per milions de persones, per admiradors que potser mai no han posat els peus a Barcelona.

Codi Gaudí, Bosch, que professa ser un admirador crític de Gaudí, ha posat, en relació a aquest arquitecte universal, el dit allà on abans ningú no havia vist la llaga.

Editat per Ara Llibres, Codi Gaudí. Desencriptant l’home rere el mite es pot obtenir del 9 al 23 d’abril per 21,50 € als quioscos i a la botiga web de l’ARA (5% de descompte per als subscriptors).

stats