Cinema
Cultura 10/06/2014

Crida d'Almodóvar, Loach, Wenders i més directors europeus pel director ucraïnès Oleg Sentsov

El cineasta va ser detingut a casa seva pel Servei de Seguretat Federal de la Federació Russa l'11 de maig i traslladat a Moscú, on està retingut a l'espera de judici

Ara
1 min
Almodóvar i Banderas durant el rodatge de 'La piel que habito'

BarcelonaUn grup de directors europeus que inclou Pedro Almodóvar, Stephen Daldry, Mike Leigh, Ken Loach, Aki Kaurismäki, Agnieszka Holland, Béla Tarr, Bertrand Tavernier i Wim Wenders entre d'altres, ha fet una carta a les autoritats russes expressant la seva preocupació pel destí del director ucraïnès Oleg Sentsov.

El cineasta va ser detingut a casa seva pel Servei de Seguretat Federal de la Federació Russa l'11 de maig, acusat d'organitzar un atac terrorista, i està retingut a Moscú a l'espera de judici. Sentsov s'havia oposat públicament a l'annexió russa de Crimea i el passat hivern havia donat suport al moviment a favor de l'europeïtzació d'Ucraïna.

"Nosaltres, els seus col·legues europeus, estem profundament preocupats i no podem deixar de preguntar-nos com està ell i quin serà el seu futur", diu la carta enviada a Vladimir Putin. "Respectuosament, demanem que es garanteixi la seguretat d'Oleg Sentsov, fer públic l'indret de la seva detenció, acusar el detingut d'un delicte o posar-lo en llibertat i engegar una investigació exhaustiva, immediata i imparcial sobre aquesta detenció aparentment arbitrària".

La llista completa de firmants:

Agustín Almodóvar, productor.

Pedro Almodóvar, director.

Stephen Daldry, director.

Mike Downey, productor.

Agnieszka Holland, director.

Aki Kaurismäki, director.

Mike Leigh, director.

Ken Loach, director.

Wojciech Marczewski, director.

Rebecca O'Brien, productor.

Daniel Olbrychski, actor.

Antonio Saura, productor.

Volker Schlöndorff, director.

Jerzy Stuhr, actor / director.

Béla Tarr, director.

Bertrand Tavernier, director.

Andrzej Wajda, director.

Wim Wenders, director.

Krzysztof Zanussi, director.

stats