Cultura 05/04/2018

Christina Rosenvinge, Simon Reynolds, Ishmael Reed i Tom Gauld completen el cartell del Primera Persona

El festival se celebrarà al CCCB l'11 i el 12 de maig

Xavi Serra
2 min
Cristina Rosenvinge, Simon Reynolds, Ishmael Reed i Tom Gauld completen el cartell del Primera Persona

BarcelonaChristina Rosenvinge actuarà al CCCB en el marc del festival Primera Persona, que tindrà lloc l'11 i 12 de maig al Teatre del CCCB. La cantant madrilenya és una de les noves confirmacions que completen el cartell d'un festival que engloba artistes de diferents disciplines, l'obra dels quals parteix de la seva experiència vital i que prèviament ja havia anunciat els noms de les cineastes Elena Martin i Carla Simón i les escriptores Vivian Gornik, Roxane Gay i Virginie Despentes. Rosenvinge compartirà l'escenari precisament amb Despentes, que serà entrevistada per l'escriptor i periodista de l'ARA Jordi Nopca.

La 7a edició del Primera Persona, dirigit pels escriptors Kiko Amat i Miqui Otero, incorpora també la presència del periodista i documentalista Carles Porta i el periodista Joan M. Oleaque, que protagonitzaran la sessió 'Crònica de dos crims' amb Ramon Campos, productor televisiu de 'Farinha' i altres sèries. Porta va investigar els crims del poble de Tor, i Oleaque, els assassinats d'Alcàsser.

El festival també ha confirmat la presència del crític musical anglès Simon Reynolds, una de les veus més prestigioses del periodisme musical. Reynolds és conegut sobretot pel seu llibre 'Retromania' (Caja Negra, 2012), que examina l'obsessió pel passat i el reciclatge de la cultura pop. La sessió de Reynolds al Primera Persona porta per títol 'Glam Rock: de T. Rex a Lady Gaga'.

El 12 de maig, l'escriptor nord-americà Ishmael Reed conversarà amb la filòsofa Marina Garcés. Reed és un poeta, novel·lista, dramaturg i assagista conegut pel seu activisme polític i amb més de 30 obres publicades. A casa nostra ha publicat, entre d'altres, obres com 'Mumbo jumbo' (Fuga), 'Trapos sucios' (Oficina de arte y ediciones) i 'Los últimos días de Louisianna' (Random House).

Completen el cartell del festival l'artista visual Gee Vaucher, que va formar el polititzat grup de punk Crass, i l'autor de còmic Tom Gauld, conegut per obres com 'Todo el mundo tiene envidia de mi mochila voladora' (Salamandra) o el recent 'En la cocina con Kafka' (Salamandra) que destil·len en les seves vinyetes un humor irònic i surrealista.

stats