Cultura 05/05/2015

Màrius Serra i Dagoll Dagom, premis Joan Coromines 2015

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana també reconeix la lingüista Carme Junyent, del Moviment Franjolí per la Llengua i del Casal d'Olesa

Acn
1 min
Des de L'home del sac fins ara, Màrius Serra s'ha convertit en el mag de les paraules.

BarcelonaLa companyia de teatre Dagoll Dagom i l'escriptor i enigmista Màrius Serra han estat guardonats en el marc de la XIV edició dels Premis Joan Coromines, al costat de la lingüista Carme Junyent, del Moviment Franjolí per la Llengua i del Casal d'Olesa. Els premis són el reconeixement que la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) atorga, des de l'any 2002, a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, la cultura i la nació catalanes. Al mateix temps, volen ser un estímul que esperoni la ciutadania de Catalunya a seguir treballant per assolir el reconeixement "ple" de la identitat nacional i de la "llibertat" catalanes.

L'acte d'entrega, conduit pel periodista Albert Galceran, tindrà lloc el dissabte 16 de maig al Casal d'Olesa de Montserrat. A banda del lliurament dels guardons, Albert Codinas, president de la Fundació Institut Nova Història, oferirà la conferència 'La llengua catalana, històries de distorsió i manipulació'.

En el decurs de l'esdeveniment també es presentarà el Manifest del Correllengua 2015, redactat per Salvador Cardús, i s'escollirà la imatge del Correllengua 2015 a partir de les propostes presentades al Concurs de Cartells del Correllengua. Per culminar la vetllada, hi haurà l'actuació del grup de música tradicional Ballaveu.

stats