Agenda cultural
Cultura 06/08/2021

Dels concerts de Sergio Dalma al festival Feshumor: 16 plans culturals per al cap de setmana

Una selecció de música, cinema, art i teatre per als pròxims dies

Júlia Claramunt
1 min
Estopa al Festival Arts d'Estiu

BarcelonaAquest cap de setmana podeu gaudir dels últims dies del festival En Veu Alta, de l'obra Delicades al Teatre Goya i del FesHumor a Cunit, a més d'una brutal oferta musical. Aquí us deixem les nostres propostes culturals per a divendres, dissabte i diumenge.

1.

'Museu en perill!' al MNAC

El Museu Nacional d’Art de Catalunya reconstrueix a Museu en perill! l'operació d'"endreça i salvaguarda" del patrimoni artístic català duta a terme durant la Guerra Civil des de la Generalitat republicana en complicitat amb desenes de voluntaris arreu del país.

Fins al 27 de febrer del 2022

2.

Festival En Veu Alta al Penedès

Després de dos mesos d'activitat amb més de 120 actuacions en 26 municipis del Penedès i el Priorat, el Festival EVA posa el punt final a l'edició del 2021. Aquest divendres, 6 d'agost, Mònica Torra i Txema Riera ens conviden a endinsar-nos en la música dels anys 30 i 40 amb un espectacle que combina narració i cabaret, i dissabte Joan Vázquez homenatjarà a ritme de copla Ocaña, un artista inclassificable.

Fins al dissabte 7 d'agost

3.

'Delicades' al Teatre Goya

La companyia T de Teatre celebra 30 anys de trajectòria amb la reestrena de Delicades, un dels seus muntatges més emblemàtics, que es podrà veure fins a aquest diumenge al Teatre Goya. Delicades parla d'històries humanes en les quals tothom es pot reconèixer: unes germanes que acomiaden el seu germà que se'n va a la guerra, una pintora que intenta amb tota la seva ànima vendre un quadre, una dona que necessita l'ajuda heroica dels seus veïns per matar un ratolí...

Fins al diumenge 8 d'agost

4.

Festival La Pedra Parla a Santa Maria de Vallbona

El Reial Monestir de Santa Maria acull aquest cap de setmana la sisena edició del festival La Pedra Parla, una aposta musical que pretén potenciar l’activitat cultural del territori en espais singulars com són els monuments. El dissabte 7 d’agost, el Quartet Teixidor, amb el clarinetista Josep Fuster, interpretarà obres de Xostakóvitx i Mozart, i Lina Tur Bonet i Dani Espasa pujaran a l’escenari amb les Sonates del rosari, de Biber. Diumenge serà el torn de la primera òpera que es fa al festival: Dido i Enees, de Henry Purcell.

5.

Feshumor Cunit

Del 5 al 8 d'agost, humoristes, artistes i referents del món de la comèdia visitaran Cunit per fer riure el públic, en el marc del FesHumor Cunit. Aquest divendres, Julen Axpe i Borja Nicolau presentaran Furgonólogo, i posteriorment es podrà gaudir d'una nit d'humor amb Sara Escudero. Dissabte Quim Masferrer protagonitzarà l'espectacle Bona Gent.

6.

Danseu Festival a la Conca de Bàrbera

Del 6 al 8 d’agost el Danseu Festival, el festival internacional de dansa i arts del moviment en context rural, celebra la seva novena edició. Durant tres dies, les Piles acolliran una programació que inclou fins a 21 propostes, que es mouen a través de la dansa contemporània, el teatre, el circ, la música, la poesia, la fotografia i, fins i tot, les noves tecnologies. Entre els diversos espectacles destaquen les estrenes absolutes Scotoma, de Clémentine Télesfort i Lisard Tranis (divendres); Esberlar, de L’atapeïda (diumenge), i la instal·lació fotogràfica de Xavier Sivecas Dins.

7.

DeltaChamber Music Festival

Aquest diumenge acaba la sisena edició del DeltaChamber Music Festival, el festival internacional de música de cambra de les Terres de l'Ebre. Un arranjament original de l'època per a octet de vents de l'òpera Don Giovanni, de Mozart, serà la protagonista dels concerts d'aquest divendres i dissabte al Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta.

8.

'El desig és tan fluid com la mar', al Museu Marítim

Un dels temes més silenciats de la història de la navegació ha sigut la sexualitat dels homes que passaven dies, mesos i fins i tot anys embarcats en espais molt reduïts, on la intimitat gairebé no existia. A l’exposició El desig és tan fluid com la mar, el Museu Marítim explora el desig entre els tripulants dels vaixells des del segle XVI fins avui, i explica com s’han establert les relacions homoeròtiques a bord i com s’ha construït la imatge del mariner homosexual durant el segle XX per part de diversos autors.

Fins al 14 de novembre del 2021

9.

Una ruta per Catalunya a partir de propostes literàries

De la Cerdanya amb La casa de la frontera (Rafael Vallbona) a la Garrotxa amb La casa de foc (Francesc Serés), passant pel Ripollès amb La filla de la neu (Núria Esponellà), fer una ruta per Catalunya a partir de propostes literàries és un pla ideal per conèixer el territori i endinsar-se en la lectura.

10.

'La dona que va fugir', als cinemes

Si encara no ho heu fet, aquest cap de setmana és una bona oportunitat per anar a veure al cinema la penúltima pel·lícula del sud-coreà Hong Sang-soo, La dona que va fugir. Aprofitant l’absència del seu marit, que està de viatge de negocis, Gamhee, interpretada per Kim Min-hee, queda amb tres dones als afores de Seül. Primer visita dues amigues a casa seva i després es troba de casualitat una vella amiga en un cinema. 

L'agenda dels concerts del cap de setmana
  • Amb so de cobla a Palamós El festival de cobla celebra aquest divendres doble concert amb l'afropop de Nakany Kanté i el nou disc de Paula Grande & Anna Ferrer, Vega. Aquest dissabte tindrà lloc l'últim concert amb Guillem Roma i la cobla Marinada.
  • Mas i Mas Festival a Barcelona La violinista Olvido Lanza i el pianista Juan Esteban homenatjaran rl tanguista Astor Piazzolla en els 100 anys del seu naixement. Aquest diumenge al Jamboree.
  • Festival Arts d'Estiu a Pineda Amaral presentarà les cançons del seu vuitè disc, 'Salto al color', aquest diumenge. Aquest divendres a Pineda Ara Malikian i aquest dissabte Belén Aguilera + Dani Fernández.
  • FeMAP, als Pirineus La programació del Festival de Música Antiga dels Pirineus continua rodant per les muntanyes: és el torn de l'Stadler Trio, que oferirà una serenata que ens acosta a les obres de Mozart i Graupner. Aquest dissabte a Sant Joan de les Abadesses, diumenge a Vilanova de Banat i dilluns a Salàs de Pallars.
  • Festival Portalblau El Fòrum Romà d'Empúries s'omplirà aquest divendres de la música de Maria Arnal & Marcel Bagés, que estan de gira amb 'Clamor'. El dissabte serà el torn d'Andrea Motis i Randy Greer.
  • Festival Jardins de Terramar El cantant Sergio Dalma té una cita diumenge als Jardins de Terramar: l'artista celebra tres dècades de carrera amb '30… y tanto', un projecte en forma de disc i gira que commemora la seva trajectòria. Dalma també actuarà aquest divendres a la Porta Ferrada.
stats