Cultura 03/08/2021

'Don Giovanni' s'instal·la a les Terres de l'Ebre

El DeltaChamber Music Festival també inclou una vintena de concerts per a un espectador

ARA
2 min
Dos músics actuant en el concert de cloenda de la passada edició del DeltaChamber Music Festival

La música de cambra d'alt nivell torna a les Terres de l'Ebre: aquest dimarts comença la sisena edició del DeltaChamber Music Festival, que estarà protagonitzada per una versió molt especial de la música més important de l'òpera Don Giovanni de Mozart: un arranjament original de l’època per a octet de vents. Don Giovanni sonarà aquest divendres i aquest dissabte al Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta: en la primera jornada es podrà sentir el primer l'acte de l'òpera, el Quartettsatz en do menor, op. posth. D.703 (1820) de Schubert i el Quartet per a oboè i cordes en fa major, K. 370 de Mozart. La segona jornada serà el torn del segon acte de Don Giovanni, el Quartet de corda en sol menor op. 10 de Debussy i el Quintet per a clarinet i quartet de corda en la major, K. 581 de Mozart.

Com l'any passat, els organitzadors han potenciat la presència al festival de solistes nacionals reconeguts internacionalment per donar suport al sector en temps de covid, entre els quals hi ha la clarinetista Laura Ruiz Ferreres, l'intèrpret d'oboè Josep Maria Domènech Lafont i l'intèrpret de trompa Carles Chordà Sanz.

Concerts en solitari

Després d'adaptar-se a la situació de la pandèmia l'any passat amb una edició titulada Parèntesi, l'obertura del festival d'enguany inclou aquest dimarts i aquest dimecres una vintena de concerts només per a un músic i un oient. Són concerts de 10 minuts en què l'espectador no sap quin instrument sentirà ni quin músic el tocarà. És un format que el 2020 va funcionar i que s'inspira en la performance de Marina Abramović L’artista és present.

Aquest dijous se celebrarà un concert de música de cambra a Alcanar amb peces de Beethoven i Xostakóvitx. El certamen acabarà diumenge amb un concert a la catedral de Tortosa on tornaran a sonar les peces de Don Giovanni, Schubert i Debussy en el marc de Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021.

stats