Cinema
Cultura 26/05/2015

El discurs de Robert De Niro als graduats: "Esteu fotuts"

L'actor alerta de les dificultats del món laboral als alumnes de l'Escola Tisch d'Arts de la Universitat de Nova York

Ara
1 min

BarcelonaMolt expeditiu, cru i sorneguer... però també inspirador. Així va ser el discurs de graduació que Robert De Niro va pronunciar davant els estudiants de l'Escola Tisch d'Arts de la Universitat de Nova York. "Estimats graduats, ho heu aconseguit. I esteu fotuts", va dir al començament de la seva intervenció. Una bufetada de realitat carregada d'ironia amb la qual l'actor guanyador de dos Oscars va donar la benvinguda al món de l'espectacle als futurs artistes.

"En les arts, la passió sempre s'ha d'imposar per damunt del sentit comú. Vosaltres no només esteu perseguint el vostre somni, esteu gaudint del vostre destí. Sereu ballarins, cantants, coreògrafs, músics, cineastes, escriptors, fotògrafs, productors... Sí, esteu fotuts", va insistir De Niro, esplaiant-se sobre la complicada situació laboral a la qual s'enfronten.

"Penseu en això: tots els graduats de l'Escola d'Infermeria tenen després llocs de treball [...] i entre els graduats de l'Escola d'Odontologia hi ha plena ocupació", va afegir. "La bona notícia és que el vostre no és un punt de partida dolent". En el seu discurs, De Niro també va animar els estudiants a fer-se forts davant els inevitables rebuigs i portes tancades amb què toparan abans de trobar la seva gran oportunitat.

"Quan us presenteu a un càsting o una audició, el director, el productor o l'inversor potser tenen una altra cosa en ment. Així que... és el que hi ha", va assenyalar. "I hi haurà moments en què el millor que podeu oferir no serà suficient, però sempre que doneu el millor de vosaltres us anirà bé", va dir De Niro, que va arrencar els aplaudiments de l'auditori.

stats