Cultura 11/12/2017

Figures de pessebre i molts més elements de decoració nadalenca

3 min
Districtes i  més...

FIRA DE SANTA LLÚCIA

Fins al 23 de desembre té lloc a l’avinguda de la Catedral la Fira de Santa Llúcia. Les parades atapeïdes de figures del pessebre -els pastors, els bens, el bou, la mula, Josep, Maria, el Nen Jesús, el caganer...-, la molsa, els avets i la decoració nadalenca s’hi alternen amb les d’objectes d’artesania. Si aneu a aquesta fira, aprofiteu l’ocasió per visitar el pessebre de la plaça de Sant Jaume i els pessebres clàssics i monumentals del Museu Marès, que són ben a prop.

+ Detalls

FIRA DE SANTA LLÚCIA

Fins al 23 de desembre

Av. Catedral

Ciutat Vella

SANT ANDREU ES VESTEIX DE FESTA MAJOR

La festa major de Sant Andreu tanca cada any el cicle de festes majors de Barcelona. Durant deu dies, els carrers i places de l’antiga vila de Sant Andreu de Palomar s’omplen de música, ball i moltes altres activitats per celebrar la festivitat del patró. D’entre els pròxims actes cal destacar el Correfoc de Festa Major (9 de desembre, 20.30 h, inici a la plaça Orfila) i el Piromusical, que clourà la festa major, el 10 de desembre a les 21 hores, també a la plaça Orfila.

+ Detalls

FESTA MAJOR DE SANT ANDREU

Fins al 10 de desembre

Diversos espais

FIRA DE NADAL A LA PLAÇA DE LA SAGRADA FAMÍLIA

La plaça de la Sagrada Família alberga una de les fires nadalenques amb més tradició (se celebra des dels anys 60). Hi ha prop d’un centenar de parades d’avets de Nadal i guarniments, pessebres i figures, regals i productes alimentaris artesans com torrons, formatges i embotits.

+ Detalls

FIRA DE NADAL DE LA SAGRADA FAMÍLIA

Fins al 23 de desembre

Plaça Sagrada Família

Eixample

FIRA DE NADAL A LES CORTS

L’avinguda Diagonal, entre els carrers Numància i Joan Güell, acull aquests dies, fins al 23 de desembre, una fira de Nadal amb nombrosos estands d’articles artesanals, tallers de reutilització i reciclatge, música en viu...

+ Detalls

FIRA DE NADAL A LES CORTS

Fins al 23 de desembre

Av. Diagonal, entre els carrers Numància i Joan Güell

Les Corts

PESSEBRES A L’ESGLÉSIA DE BETLEM

El Nadal s’ha anat laïcitzant progressivament a casa nostra, però hi ha alguns elements de caràcter religiós que continuen ben vius. Un d’aquests és el pessebre, que va néixer al segle XIII a Itàlia i va ser difós pels franciscans, pels dominicans i finalment pels jesuïtes. Se’n fan en moltes cases, entitats, associacions, escoles, esglésies... Aquests dies també tenen lloc unes quantes exposicions de pessebres. Una de les més consolidades és la que se celebra des de fa més de cinquanta anys a l’església de Betlem, a la Rambla de Barcelona.

+ Detalls

EXPOSICIÓ DE PESSEBRES A L’ESGLÉSIA DE BETLEM

Església de Betlem

Fins al 7 de gener

Ciutat Vella

MERCAT SOLIDARI A FAVOR DE LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER A SARRIÀ

Objectes decoratius, complements de moda, joguines, llibres, manualitats, articles de papereria, guarniments nadalencs, productes d’alimentació artesanal i una fira d’art. Aquests són els ingredients del mercat solidari que tindrà lloc entre els dies 13 i 16 de desembre al Centre Cívic Vil·la Florida. Es tracta d’un mercat solidari a favor de la lluita contra el càncer.

+ Detalls

MERCAT SOLIDARI AL CENTRE CÍVIC VIL·LA FLORIDA

13, 14 i 15 de desembre

Centre Cívic Vil·la Florida

Sarrià-Sant Gervasi

stats