Cultura 10/08/2021

Què li passa ara a Kanye West i per què viu en un estadi?

L'artista ha ofert dues actuacions multitudinàries en directe a Atlanta però no treu el nou disc

Júlia Claramunt
2 min
Kanye a l'estadi Mercedes-Benz d'Atlanta

BarcelonaQuan es tracta del raper Kanye West, els llançaments d'àlbums no són mai senzills. L'artista és conegut per endarrerir i endarrerir els seus projectes (com ja va passar amb The life of Pablo), i el seu pròxim disc, Donda, el desè, no és cap excepció. L'àlbum, que porta el nom de la seva difunta mare, Donda West, va ser anunciat per primera vegada el març del 2020, i el llançament estava programat per al juliol del mateix any. A mitjans de 2021, després de modificar-ne la llista de cançons, d'un canvi de títol (God's Country) i de dos suposats llançaments que no han tingut lloc, el disc encara no ha aparegut.

Ara bé, els fans més afortunats han pogut gaudir de l'estrena de Donda en dues actuacions, el 22 de juliol i el 6 d'agost, celebrades al Mercedes Benz-Stadium d'Atlanta, on l'artista està vivint actualment fins que acabi l'àlbum. Música, llum i moda de luxe van protagonitzar l'última vetllada, en la qual els assistents esperaven impacients la publicació de l'àlbum.

Un gran muntatge en col·laboració amb Balenciaga

Quan West va pujar a l'escenari, sorprenentment petit i encerclat –una hora després del que estava previst–, els aplaudiments es van apoderar de l'estadi, que estava ple, amb més de 40.000 persones amb entrada, segons explica The New York Times. En un senzill decorat amb un llit i uns pesos, extrets del que se suposa que és la nova residència de l'artista, el raper va presentar un àlbum que compta amb col·laboracions com Playboi Carti, Pusha T, Young Thug, Travis Scott, Jay-Z, Lil Baby i The Weeknd.

La direcció creativa de l'espectacle formava part d'una col·laboració amb el dissenyador de Balenciaga Demna Gvasalia, conegut per muntar grans desfilades de moda. Fins uns dies abans de l'espectacle es desconeixia si Gvasalia podria anar als Estats Units des d'Europa a causa de les restriccions pel covid-19, però li van concedir una exempció i va arribar al moment just. Des de les ballarines vestides monocromàticament fins a la grandiosa il·luminació i les transicions, l'espectacle recordava especialment la col·lecció bíblico-apocalíptica de Balenciaga per la tardor/hivern del 2020.

Un raig de llum es projectava del centre de l'escenari cap a fora de l'estadi i al cel. Aquest raig èpic, visible des de diversos punts d'Atlanta, representa per a West la protecció que sent de la seva mare, que va morir el novembre del 2007. Al llarg dels 90 minuts d'actuació, els ballarins van caminar i córrer per l'escenari, mantenint-se a prop de l'estrella, com si formessin part d'un exèrcit encarregat de protegir West. Mentrestant, els assistents es preguntaven si l'artista llançaria Donda, la raó per la qual tots s'havien reunit allà aquella nit.

La resposta va ser negativa, i els fans sembla que encara hauran d'esperar uns dies més. Segons iTunes, la data de llançament de l'àlbum serà el 13 d'agost, mentre que a Apple Music apareixerà el 15 d'agost.

stats