Cinema
Cultura 17/01/2011

Elena Trapé s'estrena amb 'Blog'

Les nenes d'una classe, l'amistat per sobre de tot, un pla secret i un objectiu comú, i el poder de fer-los realitat. Aquests són els ingredients de 'Blog', l'òpera prima d'Elena Trapé

Acn
2 min
Elena Trapé en ple rodatge

BarcelonaBlog explica la història d'un grup d'adolescents, de classe mitjana-alta, ben educades, intel·ligents, sensibles i conscients, que necessita viure emocions fortes que les diferenciïn de la resta. Trapé ha explicat que "l'espontaneïtat i frescor" de les interpretacions ha estat possible gràcies al taller previ al rodatge i a la improvisació de les actrius. Després de conèixer la història d'un grup de noies adolescents americanes que havien portat a terme un pla conjunt i secret, la directora Elena Trapé es va adonar que d'aquest fet real en volia fer una pel·lícula. 'Ho feien perquè hi hagués algú que les estimés per sempre', ha explicat la directora, una creença "molt naïf", segons la directora, que la porta a traslladar-lo a la pantalla.

Empapada de rellegir els seus diaris d'adolescència i els de les seves amigues, i de llegir blocs de noies adolescents, Trapé s'adona que vol explicar aquest esdeveniment allunyant-se de "qualsevol observació sòrdida o fosca" i de la primera impressió que un té quan llegeix la notícia real.

Trapé i el seu equip es van passar varis mesos fent un càsting d'adolescents d'entre 14 i 16 anys que al final els va brindar set noies amb frescor, vitalitat, espontaneïtat i entusiasme. A partir de llavors, es van fer uns tallers amb exercicis d'improvisació i interpretació, durant els que es va arribar a crear un grup d'amigues real molt cohesionat i en què es van definir els perfils psicològics dels personatges. "El taller és el fonament de tot", ha assegurat Sara Gómez, que interpreta la Sandra.

La passa final fou la d'instal·lar càmeres web a les habitacions reals de les set noies protagonistes. Durant mig any, les joves Candela Antón, Anna Castillo, Lola Errando, Sara Gómez, Lidia Torrent, Irene Trullén i Alada Vila van gravar les seves reflexions, emocions, pensaments, dubtes i desitjos, material que després va servir per muntar el film. La Sara Gómez i la Lidia Torrent han assegurat que en un moment determinat es van oblidar de la càmera web i van deixar de ser conscients que això es podria veure a la gran pantalla.

Tant les joves actrius com la directora han advertit que hi ha hagut "molta autocensura". Trapé ha assegura que 'mai' les ha volgut convertir en personatges d'Internet i que sempre ha tingut "molt clar que tenen una vida, que van a un institut i que han de poder anar a la seva classe". "Tot allò massa íntim, s'ha descartat", ha dit la directora.

stats