Cultura
Cultura 07/06/2011

Elna recuperarà la memòria d'Elisabeth Eidenbenz

El Castell de Bardou, coneguda com la Maternitat d'Elna, es museïtzarà i s'integrarà a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica

Acn
1 min

BarcelonaLa Maternitat Suïssa d'Elna, la institució impulsada per Elisabeth Eidenbenz que entre 1939 i 1944 va acollir dones i nens de l'exili republicà, s'integrarà a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica, segons s'ha anunciat avui. La Generalitat i l'Ajuntament de la població signaran un conveni per fomentar i recuperar el patrimoni i la memòria democràtica d'Elna.

L'Ajuntament s'ha compromès a condicionar i museïtzar el Castell de Bardou, propietat del consistori des del 2005. Eidenbenz va transformar aquest espai en una maternitat, on van néixer prop de sis-cents nens de dones retingudes als camps de concentració de la costa rossellonesa, la majoria republicanes catalanes a l'exili.

Coincidint amb la Trobada de Petites Elnes que tindrà lloc al municipi el 12 de juny, se signarà el conveni entre la Generalitat i el municipi d'Elna, el primer de la Catalunya Nord que col·labora amb la Xarxa.

stats