SECTOR EDITORIAL
Cultura 15/09/2011

Els escriptors i editors catalans signen un acord per establir un contracte-marc en l’edició digital

Fa dos anys que l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya i el Gremi d'Editors de Catalunya es demanen per la incidència del llibre digital i proposen solucions als nous problemes que planteja el sector. Aquesta tarda han signat un acord per establir un contracte entre escriptors i editors en l'edició digital.

Redacció
1 min

BARCELONAL’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) acaben d'arribar a un acord amb el Gremi d’Editors de Catalunya per tal d’establir un model de contracte entre escriptors i editors en l’edició digital. El conveni sosté que la difusió de les edicions digitals són un model d’explotació diferenciat de l’edició convencional en paper, tal i com preveu la Llei de Propietat Intel·lectual, i proposen que les parts interessades signin dos contractes separats.

"Són dues formes d'explotació totalment diferents, és per això que cal regular-ho diferent", argumenta Guillem-Jordi Graells, president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. En l'apartat digital, la proposta que es fa és de contractes "per un període breu -de 2 o 3 anys- perquè el negoci pot orientar-se cap a una o altra banda en poc temps i perquè, per altra banda, en qualsevol moment es pot legislar sobre el tema". És precisament per la manca de regulació que l'AELC, l'ACEC i el Gremi d'Editors de Catalunya s'han avançat a la llei amb aquest acord.

stats