Cultura 11/03/2021

El Festival Cruïlla reconfirma que es farà al juliol i incorpora nous artistes al cartell

La programació s'amplia amb Natos & Waor, La Casa Azul, Delafé i Joan Garriga

2 min
Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic.

Barcelona"Som i serem rigorosos, no posarem en risc a ningú, treballarem amb l’acompanyament dels experts i de les autoritats, però tenim la confiança que aquest estiu generarem una bombolla sanitària al Parc del Fòrum que permetrà oferir un festival de música en les mateixes condicions o molt similars a les que gaudíem abans del covid-19". Així reconfirma el Cruïlla que els dies 8, 9 i 10 de juliol es farà el festival. Com ha insistit en les últimes setmanes el director del festival, Jordi Herreruela, el propòsit és tirar endavant l'esdeveniment, amb les condicions d'aforament i accessos que calgui, però sense renunciar a la possibilitat d'un format de festival a l'aire lliure i sense distància profilàctica: "Demostrarem que tenim els protocols sanitaris adequats per tornar a ballar, cantar i abraçar-nos amb total seguretat".

Per això aquest dijous no només ha confirmat que hi haurà festival, sinó que a més a més ha anunciat noves incorporacions al cartell: tres formacions catalanes (Delafé, La Casa Azul i Joan Garriga & El Mariatxi Galàctic), el cantant murcià Muerdo i el duo madrileny de hip-hop Natos & Waor. Ara com ara el cartell també inclou Manel, Kase.O, Two Door Cinema Club, Editors, Morcheeba, Of Monsters and Men i Dorian, entre d'altres. En canvi, han caigut del Cruïlla tant Residente com Fat Freddy's perquè tots dos han cancel·lat les respectives gires internacionals d'estiu. Segons el Cruïlla, el 95% del públic del festival és local, i per tant no és un esdeveniment que es pugui veure afectat per possibles restriccions de mobilitat internacional. "A més, sabem que la majoria de vosaltres no només espereu veure grans estrelles internacionals, sinó que teniu interès per la música feta a casa i esteu disposats a fer pinya per reactivar la cultura en directe del país", diu l'organització del festival en un comunicat.

La direcció del Cruïlla també confia que funcioni adequadament el concert de Love of Lesbian que es farà el 27 de març al Palau Sant Jordi, en què el públic hi accedirà amb un test d'antígens fet, i que aplegarà 5.000 persones que podran ballar i saltar sense distàncies de seguretat. "Durant l’actuació de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi, serà més segur estar entre el públic que passejant pel carrer, perquè tots els assistents hauran tingut un resultat negatiu en un test d’antígens. Crearem el que s’anomena una 'bombolla sanitària'. Un any després de l’inici del confinament tornarem a gaudir d’un concert tal com fèiem abans", assegura el Cruïlla.

stats