MÚSICA
Cultura 03/07/2013

El Festival Internacional de Benicàssim sí que se celebrarà

La propietària, Maraworld SA, ven part de les seves accions a dos dels més importants promotors de festivals europeus per garantir la continuïtat del FIB

Acn
2 min
Actuació del grup Primal Scream en l'edició del FIB de 2011. / FIB

BarcelonaL'empresa propietària del Festival Internacional de Benicàssim (FIB), Maraworld SA, ha venut una part "considerable de les seves accions" a dos dels més importants promotors de festivals europeus, Denis Desmond i SJM Concerts, i garanteix la celebració del festival, de l'18 al 21 de juliol. Així ho ha expressat Maraworld en un comunicat publicat a les xarxes socials després que ahir la continuïtat del festival es posés en dubte per possibles problemes derivats del procés concursal en què estava immersa l'empresa. La preocupació entre els "fibers" i la incertesa va anar en augment durant la tarda d'ahir, ja que Maraworld confirmar que existia un retard de 3 o 4 dies en el començament del muntatge de la infraestructura i no se sabia si aquest retard podia afectar la celebració del festival.

La situació de concurs de creditors podia haver afectat al pagament de proveïdors, al seu torn, al començament del muntatge previst per a aquesta setmana.

A última hora de la tarda d'ahir, Maraworld va emetre un breu comunicat, també a través de les xarxes socials, en què afirmava: "El festival segueix endavant. Demà emetrem comunicat". En aquest document s'explica que Denis Desmond i SJM Concerts han adquirit "conjuntament una part considerable de les accions de Maraworld SA, empresa matriu del Festival Internacional de Benicàssim".

Vince Power, director del festival i propietari del grup empresarial Music Festivals PLC, que va entrar en concurs de creditors al Regne Unit i del qual forma part Maraworld, "roman com a accionista en Maraworld i continuarà exercint com a director general fins a l'agost de 2013". El mateix comunicat explica que el FIB, que enguany celebra la seva edició número dinou, "no es veu afectat per aquesta adquisició i l'edició d'enguany segueix endavant com estava planejat del 18 al 21 de juliol". Vince Power ha explicat: "El difícil clima econòmic, unit al mal any patit per Music Festivals PLC ha motivat la meva decisió de vendre una participació considerable del Festival de Benicàssim". "L'any que ve, FIB celebra el seu 20 aniversari i espero viure molts més memorables festivals en els anys que vénen", ha conclòs Power.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha explicat per la seva part que tant la Diputació de Castelló com l'Ajuntament de Benicàssim, col·laboradors del FIB, segueixen treballant per "assegurar que l'edició d'aquest any serà possible". Ahir l'Ajuntament de Benicàssim va començar a instal·lar part dels contenidors per a la recollida de residus sòlids durant el festival. Des de l'Ajuntament han explicat que si el muntatge començava abans de divendres s'arribaria "perfectament a temps" perquè tot estigui preparat quan arribin els assistents.

Els caps de cartell d'enguany són The Killers, Queens of The Stone Age, Arctic Monkeys, Primal Scream, Beady Eye, Kaiser Chiefs, Dizzee Rascal, The Courteeners, Hurts, Deap Vally, Jake Bugg i Azealia Banks, entre molts altres, l'assistència també ha estat confirmada per l'organització.

stats