Cultura 04/11/2013

La Generalitat imposarà una taxa a les companyies d'ADSL per finançar el cinema català

"Es tractaria d'un cànon de producció a la francesa", ha dit el conseller de Cultura a TV3

Europa Press
1 min
Roger Guasch, nou director general del Liceu, amb Ferran Mascarell / ACN

BarcelonaLa Generalitat està ultimant la implantació d'un impost per a les companyies que ofereixen ADSL amb l'objectiu de destinar la recaptació a la producció audiovisual catalana. "Es tractaria d'un cànon de producció a la francesa", ha informat aquest dilluns el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, en una entrevista de TV3. Ha concretat que la nova taxa "s'ha pensat perquè es pugui produir cinema a Catalunya", i ha avançat que les companyies ja han sigut informades de les intencions de la Generalitat.

A més, ha explicat que l'objectiu del Govern és que el cobrament del nou cànon no repercuteixi en les factures als usuaris: "Els preus d'aquest tipus de connexions actualment ja són bastant cars. No ha d'afectar necessàriament la factura". També ha explicat que l'executiu català està estudiant la possibilitat d'implantar una altra taxa per poder accedir a "determinades subvencions de gran quantitat", tot i que ha insistit que encara és una hipòtesi.

Sobre els pressupostos de la conselleria de Cultura per al 2014, Mascarell ha explicat que ja estan elaborats, i ha dit que la principal característica dels comptes és que estan orientats de manera "que no calgui retallar més coses".

stats