CAS SAGA
Cultura 04/07/2011

González-Sinde sol·licita comparèixer al Congrés per parlar sobre la SGAE

La ministra de Cultura ha explicat que la compareixença té com a objectiu "explicar la política del seu departament i, en concret, de les societats de gestió"

Acn
1 min

MadridLa ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, va sol·licitar dilluns parlar al Congrés dels Diputats per explicar la relació del ministeri amb la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), que està sent investigada per un presumpte frau per part del seu president i part de la cúpula. Sinde va veure com el PP va utilitzar el cas per acusar el govern espanyol de manca de control sobre l'entitat.

La Mesa del Congrés és qui ha de determinar ara la data de la compareixença de la ministra. La petició es va produir l'endemà que el president de la SGAE, Teddy Bautista, declarés davant del jutge de l'Audiència Nacional Pedro Ruz, que el va deixar en llibertat sense fiança malgrat que li manté càrrecs que poden sumar fins a deu anys de presó.

L'operació a la SGAE està provocant fortes crítiques del PP contra el govern espanyol. La presidenta de Castella-La Manxa, María Dolores de Cospedal, va acusar a l'executiu de Zapatero de manca de control i l'el va instar a obrir una investigació paral·lela per esbrinar on han fallat els procediments d'inspecció i tutel·la.

El secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, va sortir en defensa de González-Sinde tot recordant que la SGAE és una entitat independent. Divendres, en plena operació de registre de la seu de l'entitat, Sinde va demanar respecte per la investigació i va recordar que les competències de control d'aquest tipus de societats corresponen a les comunitats autònomes.

stats