Equipaments culturals
Cultura 13/06/2020

L'Hermitage de Barcelona presenta al·legacions a la negativa municipal a permetre que s'instal·lin a la Nova Bocana

Posen en relleu es crearien 400 llocs de treball

Ara
1 min
Recreació del projecte de l'arquitecte japonès Toyo Ito per a l'Hermitage de Barcelona / HERMITAGE DE BARCELONA

BarcelonaEls impulsors de l'Hermitage de Barcelona han presentat al·legacions a la negativa de l'Ajuntament de Barcelona a permetre que s'instal·lin a la Nova Bocana del port de Barcelona, segons informa Europa Press. Asseguren que compleixen tots els requisits normatius, urbanístics i administratius. També recorden que la tercera modificació del Pla Especial de la Nova Bocana, aprovada el 27 d'abril del 2018 amb el vot favorable dels comuns, "preveu l'establiment del Museu Hermitage en aquest emplaçament".

Si el consistori no accepta les al·legacions, els impulsors del museu creuen que seria una actuació nul·la de ple dret de la Unió Europea pel que fa a la lliure prestació de serveis i establiment. També expliquen que s'han reunit amb el Port i representants dels grups municipals tret dels comuns, de qui diuen no haver obtingut cap resposta, i creuen que basen la seva negativa en raons ideològiques.

Per als impulsors del Museu Hermitage de Barcelona és "una oportunitat" per a la ciutat i insisteixen que el finançament és completament privat. També destaquen el compromís del director del Museu Hermitage de Sant Petersburg, Mikhaïl Piotrovski, que hi ha prevista una inversió de capital privat de més de 50 milions d'euros i que es crearien prop de 400 llocs de treball, entre els directes i els indirectes, i un impacte econòmic de més de 30 milions d'euros anuals.

També creuen que el museu contribuiria al desenvolupament turístic de Barcelona, potenciaria l'oferta cultural i contribuiria a la recuperació de la ciutat després de la crisi del coronavirus.

stats