Cinema
Cultura 02/02/2014

Un documental estudia vida i obra d'Ingmar Bergman

Estrenat al festival de cinema de Göteborg la setmana passada, 'Trespassing Bergman' inclou testimonis de directors com Francis Ford Coppola, Lars Von Trier, Wes Anderson i Thomas Alfredson

Ara
1 min

BarcelonaIngmar Bergman és un dels cineastes europeus més importants de la segona meitat del segle XX, responsable de pel·lícules com 'El setè segell', 'Fanny i Alexander' i 'Persona'. A 'Trespassing Bergman', documental de Jane Magnusson i Hynek Pallas, la gran influència del cineasta és comentada a partir d'una gran quantitat de testimonis, des de directors com Francis Ford Coppola, Wes Anderson, Thomas Alfredson, Woody Allen i Ang Lee fins a actors com Isabella Rosselini, Holly Hunter o Robert de Niro.

En una de les escenes, el suec Daniel Espinosa visita la casa de Bergman a l'illa de Faro i hi descobreix, entre la seva gran col·lecció de pel·lícules –en veia tres al dia– una cinta de 'La jungla de cristall', llogada d'algun videoclub on no va ser mai retornada. Una altra de les escenes curioses de la pel·lícula és la de l'entrevista amb Lars von Trier, on assegura que va intentar que Bergman el convidés a visitar-lo a Faro en diverses ocasions, tot i que mai no se'n va sortir. Fidel al seu estil provocador, von Trier diu que Bergman passava bona part del temps masturbant-se a casa.

La pel·lícula ressegueix la influència d'Ingmar Bergman en generacions més joves de cineastes, cas d'Alejandro González Iñárritu, Wes Anderson, Thomas Alfredson i Takeshi Kitano.

stats