Cultura 18/04/2021

Isona Passola: "He volgut defensar la cinematografia catalana, abandonada pels poders polítics"

La productora, directora i presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català rep el Premi d'Honor del BCN Film Fest

2 min
Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema

BarcelonaLa productora, directora i presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, ha rebut aquest dissabte el Premi d'Honor del BCN Film Fest. El guardó reconeix la seva feina al capdavant de l'Acadèmia en els últims vuit anys i com a productora de pel·lícules com Pa negre o Incerta glòria, totes dues dirigides per Agustí Villaronga. Passola ha defensar que, al llarg de la seva trajectòria, ha fet "el que havia de fer" i ha afirmat que continuarà defensant la cinematografia i la cultura catalanes davant la "negligència" del Govern.

"He volgut defensar la cinematografia catalana, abandonada pels poders polítics: m'ho he pres com un deure", ha assegurat. Passola ha reconegut que se li fa "estrany" rebre un premi, acostumada a donar-los com a presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, i ha agraït el suport a totes les persones que l'han acompanyada al llarg de la seva trajectòria professional. "No tinc la sensació que sigui el colofó de res, ans al contrari, comencen molts nous projectes amb molta energia, molta il·lusió i molta empenta", ha afegit.

"Bona persona, lluitadora i tossuda"

L'encarregat de lliurar el premi ha sigut el director i guionista mallorquí Agustí Villaronga, que ha definit Passola com una "molt bona persona, molt lluitadora i tossuda". "Això s'ho mereix, ha fet moltíssim pel cinema català", ha assegurat. Passola ha recordat que el mes que ve començarà a rodar la sèrie de La meva vida sense la Sara Amat, basada en una novel·la de Pep Puig, amb la productora Massa d'Or, coincidint també amb la seva nova feina al capdavant de l'Ateneu Barcelonès com a presidenta. "Seguiré fent pel·lícules i participant en la reclamació urgent perquè l'audiovisual del país avanci", ha assegurat Passola, que ha dirigit pel·lícules com Cataluña-Espanya (2009) i L'endemà (2014).

stats