Literatura
Cultura 16/04/2015

Javier Marías: "L'erotisme no dóna gaire joc, en literatura"

L'escriptor ha afirmat al festival literari Gutun Zuria de Bilbao que escriure sobre sexe és "un dels reptes més grans" i una "derrota segura" per a quasi tots els escriptors

Efe
1 min
Les filigranes  Tèrboles i presumides de Javier Marías

BilbaoL'escriptor Javier Marías ha afirmat aquest dijous que "l'erotisme no dóna gaire joc en literatura" i que suposa "un dels reptes més grans" i una "derrota segura" per a gairebé tots els escriptors. Marías ha participat a la presentació de la vuitena edició del festival literari de Bilbao Gutun Zuria.

L'escriptor també ha comentat que no l'estranya que es pugui trobar a faltar l'erotisme "de qualitat" a la literatura actual, perquè creu que incloure "escenes sexuals en una novel·la és d'allò més difícil". "És un dels grans reptes que se li planteja a l'escriptor, però un repte perdut, des del meu punt de vista, amb petites excepcions", ha afegit.

A més, ha continuat dient que un llibre d'aquestes característiques li sembla "quasi obstètric; és a dir, que [els escriptors] intenten ser molt objectius i sobris en les descripcions, i aleshores sembla que siguis al ginecòleg". Marías s'ha mostrat partidari de "tornar a la vella escola d'insinuar i no mostrar tant, i també d'imaginar allò que explicaràs, com si li hagués passat a un dels teus personatges de ficció".

L'autor de 'Corazón tan blanco' també ha parlat del fenomen de 'Cinquanta ombres d'en Grey', que segons ell, "ha generat una quantitat ingent de seqüeles, imitacions i còpies" i ha afegit que "si durant molt de temps aquest territori va estar poc explorat, en canvi ara està sobreexplotat".

stats