Cultura 13/09/2016

Joan Carles Girbés, nou director editorial d’Ara Llibres i Amsterdam

Des del 2014 era l'editor de la valenciana Sembra Llibres i substitueix Izaskun Arretxe

Ara
1 min
L'editor de Sembra llibres, Joan Carles Girbés

BarcelonaJoan Carles Girbés, l'impulsor i editor de la valenciana Sembra Llibres, s’incorpora al novembre a la direcció editorial d'Ara Llibres i Amsterdam, després que Izaskun Arretxe l'hagi deixat per incorporar-se a l’àrea de literatura i pensament de l’Institut Ramon Llull.

Després d'haver treballat a Bromera, Girbés va fundar el 2014 Sembra Llibres, que s'ha convertit en un referent de les microeditorials valencianes. Amb la sortida de Girbés, que continuarà sent soci propietari del segell, el periodista Borja Català serà l'encarregat d'assumir el paper de director editorial de Sembra Llibres.

Segons Ara Llibres, amb la seva entrada, "la cooperativa aposta d’una manera decidida per consolidar la feina feta durant els últims anys, enfortir el seu projecte cultural i impulsar noves iniciatives en l’àmbit editorial amb una incidència clara en tot el domini lingüístic en llengua catalana".

Ara Llibres es va fundar el 2002 i ha editat un fons de prop de 800 títols de ficció i no ficció que inclou èxits de vendes com els llibres de Kilian Jornet, Ramon Gener, Sebastià Serrano o Marie Kondo; autors internacionals com Toni Morrison, Colm Tóibin, Fred Vargas, Camilla Läckberg o Khaled Hosseini; i escriptors en català, entre els quals hi ha Marc Pastor, Lolita Bosch, Josep M. Fonalleras, Carme Martí o Jenn Díaz. La cooperativa publica una seixantena de títols a l’any sota els segells Amsterdam (ficció), Ara Llibres (no-ficció), Now Books (llengua castellana) i Ara Mini (butxaca).

stats