MÚSICA
Cultura 13/04/2016

Joan Isaac tanca el BarnaSants amb cançons italianes

X.c.
1 min
Joan Isaac tanca el BarnaSants amb cançons italianes

Barcelona“Serà un triple homenatge”, diu Joan Isaac sobre el concert que oferirà aquest dijous al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat a partir de les 20.30 h. “Un homenatge a la cançó d’autor, a la cançó d’autor italiana i al cinema italià, perquè quan entri al teatre, el públic veurà un mix de fragments de les pel·lícules La strada, La dolce vita, Amarcord, Fellini 8 1/2 ”, diu. I no hi estarà sol, perquè en aquesta cloenda de la 21a edició del festival BarnaSants l’acompanyaran a l’escenari Joan Manuel Serrat, Roger Mas, Luis Eduardo Aute, Maria del Mar Bonet, Sílvia Comes, Luis Pastor i Enric Hernàez. “He volgut tenir el màxim nombre de convidats possible perquè també és un homenatge a tota la gent que ha lluitat per la cançó d’autor”, explica Isaac, que tot just acaba d’arribar de l’Equador, on ha fet una gira de quatre concerts.

L’espectacle d’aquest dijous és la translació al directe del disc Joies italianes i altres meravelles (Picap, 2015), en què Isaac adapta al català cançons de Fabrizio de André, Lucio Dalla, Vinicio Capossela, Giorgio Conte, Ivano Fossati i Samuele Bersani, entre d’altres.

Un premi per al Col·lectiu Ovidi

El BarnaSants, que com cada any s’acaba el dia de la proclamació de la Segona República, ja ha decidit dos dels premis d’aquesta edició: el de la trajectòria artística per a Luis Eduardo Aute i el d’activisme cultural per al Col·lectiu Ovidi Montllor, “en reconeixement al valor inqüestionable d’una tasca que pretén donar a la música en valencià la dignitat i la projecció que es mereix als mitjans de comunicació”.

stats