Música
Cultura 06/06/2019

Joan Vázquez estrena el videoclip 'Em posen molt més els teus ulls'

La cançó, que és una versió de Cole Porter, és un avançament d'un disc de 'standards' de jazz

Ara
2 min

BarcelonaL’actor i cantant Joan Vázquez publicarà a la tardor el disc 'Feeling good', que aplega 'standards' de jazz com 'Em posen molt els teus ulls', el tema que ha triat com a 'videosingle' d'avançament. La cançó és una versió del clàssic de Cole Porter 'I get a kick out of you', que van cantar Frank Sinatra i Ella Fitzgerald, entre d'altres. Vázquez li ha volgut donar un to gamberro, sensual i excitant, i hi ha afegit una mica més de velocitat per fer-lo més frenètic.

La idea de gravar un disc de 'crooner' fa temps que es cou al cap de Joan Vázquez: els sons i els ritmes del Rat Pack sonaven molt sovint a casa seva quan era petit i sempre l'han fascinat. Posteriorment, va descobrir que molts dels èxits de Frank Sinatra i Dean Martin eren cançons de musicals convertides en 'standards' de jazz: peces de Cole Porter, George Gershwin, Jerome Kern, Richard Rogers... Així, gràcies a escoltar Sinatra, va acostar-se al món dels musicals, un àmbit on ha treballat en els últims vint anys com a actor i cantant d’espectacles com 'Merrily we roll along', 'My Fair Lady', 'Hair', 'Rent', 'Bagdad Cafè', 'Paquito Forever' i 'Ciutat de gespa'.

Segons Joan Vázquez, “les formacions de jazz més 'vintage' sonen d’una manera que et transporta a Nova York, a llums de ciutat, a clubs nocturns, a vellut...”, i aquesta és l’atmosfera que pretén captar a 'Feeling good', on hi haurà molt swing. “Vull que el disc, tot i incorporar algun toc contemporani, faci olor del jazz més 'vintage' que m’ha agradat escoltar des de petit”, avança l’artista sobre un àlbum on es combinaran peces orquestrades amb d’altres de més íntimes i que inclourà temes tant en el seu anglès original com versions en català.

Joan Vázquez obrirà la pròxima temporada a la Sala Beckett interpretant Ocaña en l’obra 'Coplas para Ocaña', dirigida per Marc Rosich, i està preparant dos espectacles més per als pròxims mesos, a més de representar en gira 'Paquito Forever' i Ciutat de gespa'.

stats