Cultura 19/01/2013

Katerina Tretyakova i Michal Jakub Partyka guanyen el 50è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas

La cantant lituana i el cantant polonès s'han emportat el guardó 'ex aequo'. El concert final se celebrarà aquest diumenge a la tarda al Gran Teatre del Liceu

Ara
1 min
Katerina Tretyakova / A.BOFILL

BarcelonaLa cantant lituana Katerina Tretyakova i el polonès Michal Jakub Partyka han guanyat 'ex aequo' la cinquantena edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, organitzat pel Gran Teatre del Liceu. El segon i el tercer premi han recaigut en el mongol Amartuvshin i la moldava Valeriu Caradja. El veredicte es va conèixer divendres a la nit, després de la final, que s'havia celebrat a la tarda. El concert final se celebrarà aquest diumenge a les sis de la tarda. El dirigirà Guerassim Voronkov, amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

En l'apartat júnior, la cantant Marina Nachkebiya, de Geòrgia, ha guanyat el premi 'Maria Esperança Salvans Piera'. El segon premi ha recaigut en el coreà Hoerim Park, de 21 anys. I, finalment, el tercer premi se l'ha emportat el també coreà Byong Ick Cho, de 23 anys.

El jurat internacional del guardó va estar format per Joan Matabosch, Rockwell Blake, Richard Bonynge, Tobias Hasan, Jesús Iglesias, Boris Ignatov, Peter Katona, Enedina Lloris, Elisabeth Pezzino, Lenore Rosenberg i Ilias Tzempetonidis.

stats