Cinema
Cultura 20/11/2014

Cancel·len 'Els jocs de la fam' a Tailàndia perquè els joves utilitzen el símbol rebel dels tres dits alçats

Detenen diversos joves per fer servir la salutació de la pel·lícula contra el poder i cancel·len en alguns cinemes 'L'ocell de la revolta Part 1'

Europa Press
1 min
L'estudiant Natchacha Kongudom fent el símbol pro-democràcia davant d'un cinema / REUTERS

MadridTres dits alçats: rebuig al cop d'estat, defensa de la llibertat i reivindicació de la democràcia. Aquests són els tres punts de la protesta tailandesa que simbolitzen els tres dits que s'alcen en saludar a la manera de Katniss Everdeen, la protagonista de les sagues 'Els jocs de la fam' interpretada per Jennifer Lawrence, a l'última pel·lícula 'L'ocell de la revolta Part 1'. El grup Apex, propietari dels cinemes tailandesos Scala i Lido, ha decidit treure de la cartellera 'Els jocs de la fam'.

La mesura s'ha pres després de la detenció de diversos joves per utilitzar la salutació dels tres dits de la pel·lícula com a símbol de rebel·lió contra el control militar que existeix a Tailàndia des del maig. El detonant va ser una gran manifestació que es va organitzar en un cinema Scala de Bangkok, segons informa The Guardian per l'estrena del film.

Aquest símbol s'utilitza des del juny, quan les autoritats van amenaçar amb la detenció de tothom qui el promogués, una salutació que a la pel·lícula és un símbol de revolució dels ciutadans contra el govern. La resta de sales de cinema continuaran projectant la pel·lícula, que també s'estrena a Catalunya.

stats