Fotografia
Cultura 10/11/2011

L'art en blanc i negre de Hedi Slimane

L'exdissenyador de Dior Homme presenta l'exposició 'California Song' a Los Angeles, un retrat de la nova generació d'artistes de l'estat

Ara
2 min
Hedi Slimane

Hedi Slimane ha canviat els patrons i les tisores per la càmera. El centre d'art contemporani MOCA de Los Angeles acull a partir d'aquest dissabte l'exposició fotogràfica d'un dels més reputats dissenyadors de moda masculina.

California Song és un retrat de la nova generació d'artistes de l'estat, que Slimane elabora a través de d'imatges, documents i publicacions. Per al director del centre Jeffrey Deitch, l'artista "ha creat un nou i fresc llenguatge dels joves d'avui". Les seves imatges en blanc i negre "capturen l'expressió de l'art, la moda, i la música emergent", ha afegit. Les fronteres entre la moda i la fotografia es desdibuixen per la "visió escultural" de Slimane.

Slimane reflexiona al New York Times que l'exposició "és gairebé una utopia" i recorda que la ciutat de Los Angeles que va descobrir als anys noranta "tenia un punt fantasmagòric, una mitologia que trobava inspiradora".

Com a dissenyador de moda masculina, Hedi Slimane va escalar ràpid i va abandonar la carrera en el moment estel·lar: el 1996, amb 28 anys, va començar a la casa Yves Saint Laurent i el 2000 va fer el salt a Dior Homme, on va ser-hi fins set anys més tard. El portal especialitzat Fashion Wear Daily llavors va apuntar que "Slimane deixa Dior amb una reputació ben guanyada com el dissenyador de moda masculina més influent, més copiat, i l'únic amb un estatus proper al d'estrella del rock".

De la seva carrera com a fotògraf, desenvolupada en els últims anys, destaquen els retrats íntims de personatges de la cultura contemporània com Amy Winehouse, Lady Gaga, Brian Wilson, Gisele Bundchen, Robert de Niro i Kate Moss, entre d'altres. No ha estat una carrera a l'anonimat, com demostren les fotografies de Frances Bean Cobain, la filla de Kurt Cobain i Courtney Love.

stats