Cultura 21/12/2013

L'Assemblea de Docents de les Balears i la Viquipèdia, premiats per l'Obra Cultural Balear

Demà s'atorgaran els guardons 31 del desembre, que rebran una serigrafia de Guillem Crespí Alemany i l'escultura 'Paraula' de Pere Martínez 'Pavía'

Ara
2 min
La protesta de la comunitat educativa davant del Parlament va concentrar milers de persones. Els docents mantenen la vaga indefinida.

BarcelonaAquest dissabte s'han donat a conèixer els Premis 31 de desembre que atorga l'Obra Cultural Balear i que reconeixen cada any aquelles persones i entitats que han fet una tasca important a favor de la llengua catalana, la cultura i la consciència nacional pròpia.

La Viquipèdia catalana, creada el 2001 i promoguda per l'Amical Wikimedia, rebrà demà el premi Francesc de B. Moll a una entitat dedicada a la normalització de la llengua i la cultura catalanes.

El premi Josep Maria Llompart, que reconeix una persona individual, és per a l'activista lingüisticocultural, escriptor i periodista Tomeu Martí i Florit. El premi Emili Darder, que distingeix una iniciativa o experiència en el camp de l'educació, l'ensenyament o el lleure, és per a l'Escola de Música Ireneu Segarra de Palma.

El premi d'animació cultural jove Bartomeu Rosselló-Pòrcel és per a Jaume Miró i Adrover, dramaturg, animador i investigador de la Guerra Civil en el llevant de Mallorca, indret en el qual va aconseguir localitzar sis fosses comunes. El premi Bartomeu Oliver, que distingeix una activitat cívica és per al Centre de cultura tradicional Sarau Alcudienc. El premi editorial Miquel dels Sants Oliver és per a 'Els carrers de Palma. Toponímia i patrimoni de la ciutat', del professor Gabriel Bibiloni.

El premi al voluntariat Aina Moll i Marquès és per al professor gironí David Pagès i Cassús. El premi Gabriel Alomar que reconeix estudis i aportacions que hagin permès expressar amb tota normalitat la catalanitat de les Illes Balears és per a l'Assemblea de Docents de les Illes Balears. "Ha plantat cara a l'abús de poder d'un govern que menysprea l'escola pública i la llengua catalana, la nostra", considera el jurat. "A més, ha sabut transmetre als pares i mares dels alumnes i a tota la societat illenca els motius del seu clam de manera transparent. Aquesta netedat expositiva ha propiciat l'adhesió majoritària a la seva lluita no només de la ciutadania de l'arxipèlag sinó també de la resta dels Països Catalans".

stats