Òpera
Cultura 05/05/2015

El Liceu recupera el projecte de l'òpera per a adolescents

Mario Ros i Vidal és el guanyador del 4t Concurs de Creació d’Òpera impulsat pel teatre de la Rambla

Ara
1 min

BarcelonaEl projecte social del Gran Teatre del Liceu recupera, després de dos anys, Òpera a Secundària, una iniciativa on els escolars de 12 a 16 anys de tot Catalunya tenen l'oportunitat de representar una òpera per a adolescents. L'espectacle, producció del Gran Teatre del Liceu, es podrà veure al Teatre-Auditori de Sant Cugat del 7 al 10 de maig i compta amb la col·laboració de la JONC, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

L'òpera que s'hi representarà és una creació inèdita que ha premiat el Gran Teatre del Liceu en el quart Concurs de Creació d’Òpera, que busca donar l'oportunitat a compositors i lletristes de crear òperes per a adolescents. Mario Ros i Vidal és el guanyador d'aquesta última edició amb 'Oh l'amor!', una historia contemporània que planteja una trama plena d'embolics entre una família convencional que ha viscut recentment la mort de la mare. Elisenda Carrasco i Marc Hervàs són la directora musical i el director d’escena, respectivament, d'un muntatge que comptarà amb la complicitat de 27 escoles.

Òpera a Secundària és una proposta educativa que es va iniciar l'any 1998 amb l'estrena de l'òpera 'Brundibár'. Des d’aleshores al voltant de 23.000 cantaires, alumnes de secundària, han format part dels cors d'aquesta activitat: cada any hi participen uns 1.300 nens, 300 per funció. L'aprenentatge d'aquests adolescents s'estén durant tot el curs acadèmic i contempla jornades de formació pel professorat, treball regular a l'aula, assajos i la representació per part de tots els alumnes.

stats