Tribunals
Cultura 23/12/2019

Lluís Puig recorre la fiança per desobediència i Sixena demana embargar-li els béns

La jutge li reclama 88.000 euros i l'advocat de l'exconseller diu que és "una pena anticipada"

Efe
2 min
Lluís Puig: “Són evidents les ganes del govern espanyol de buscar l’ofec econòmic”

OscaL'exconseller de Cultura Lluís Puig ha recorregut, "per desproporcionada", la fiança de 88.000 euros imposada pel jutjat d'instrucció número 3 d'Osca per presumpta desobediència, per no haver autoritzat la devolució de 44 obres del monestir de Sixena. El representant legal de Puig ha argumentat que la "costosa" fiança imposada vulnera el dret del seu client, ja que suposa "una autèntica pena anticipada". Davant d'aquest recurs, l'Ajuntament de Vilanova de Sixena ha demanat que s'embarguin els béns de Puig.

El lletrat de Puig assenyala que la interlocutòria d'obertura del judici oral no concreta les responsabilitats del seu client que corresponen amb "la costosa" fiança acordada. També lamenta que la fiança s'hagi establert a partir de la multa que l'Ajuntament de Sixena demana per al seu client (66.000 euros) i insta la jutge que l'adeqüi a la xifra sol·licitada pel ministeri fiscal (5.940 euros). En cas que no ho faci, l'advocat de Puig portarà aquesta qüestió al Tribunal Constitucional per garantir que no es vulneri la presumpció d'innocència.

Santi Vila també recorre la fiança

El lletrat de l'Ajuntament de Sixena, Jorge Español, ha rebutjat els arguments del recurs i ha afirmat que Puig "ha rebut i segueix rebent sous alts dins la Generalitat de Catalunya". L'advocat ha fet referència al càrrec de l'exconseller com a director internacional de Projectes Culturals. "El senyor Puig ja tindria la quantitat que se li demana assegurada per l'anomenada Caixa de Solidaritat, que suposadament són aportacions privades per pagar les fiances d'aquests polítics catalans", ha dit el lletrat.

Santi Vila, predecessor de Puig a la conselleria de Cultura, també està imputat per no haver autoritzat la devolució de les obres de Sixena amb càrrecs per presumpta desobediència i prevaricació. Vila ja va recórrer la setmana passada la fiança de 216.000 euros que li va imposar el mateix òrgan judicial. Vila va al·legar que la fiança era "excessiva, desproporcionada i injustificada" i el representant legal de Sixena s'hi va oposar amb un escrit en què també demanava l'embargament de béns de l'exconseller.

stats