ART
Cultura 06/11/2011

El president de la Fundació Macba vol una seu per a la col·lecció Macba-La Caixa

Leopoldo Rodés diu a 'La Vanguardia' que considera que la suma de les dues col·leccions mereixeria un altre museu a prop del Macba i demana el suport de les institucions

Efe
1 min

BarcelonaEl president de la Fundació Macba, Leopoldo Rodés, considera que el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) necessita una altra seu perquè la col·lecció permanent Macba-La Caixa estigui exposada de manera permanent, segons publica avui el diari La Vanguardia.

"Barcelona es mereix un espai on la col·lecció Macba-La Caixa estigui exposada de forma permanent", ha assenyalat Rodés, que creu que així la ciutat guanyaria un museu "importantíssim" i de visita obligada per a qualsevol aficionat. Rodés confia poder comptar amb les institucions per aconseguir aquesta nova seu i li agradaria que estigués situada en l'àmbit de la plaça dels Àngels, on s'ubica l'actual Macba. L'acord signat el juliol de l'any passat permet que la col·lecció Macba-La Caixa tingui un fons comú de més de 5.500 obres i demà inauguren la seva primera exposició conjunta, Volum!, a la qual assistiran el rei d'Espanya i la ministra de Cultura, a banda de les autoritats catalanes.

A més, ha dit que en els fons del museu hi ha artistes i obres que no encaixen amb la línia del Macba i que podrien cedir al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), si els interessen.

stats