Cultura 07/10/2017

Malsons urbans i somnis animats en les paral·leles de Sitges

X.s.
1 min
Malsons urbans i somnis animats en les paral·leles de Sitges

SitgesFarta de no trobar papers interessants, l’actriu madrilenya establerta a Nova York Ana Asensio va tirar pel dret i es va escriure un personatge a la seva mida: una immigrant espanyola que es busca la vida als Estats Units. Most beautiful island, el seu debut com a directora, es va acabar imposant al festival nord-americà més indie, el South by Southwest, i ahir va inaugurar a Sitges la secció paral·lela Noves Visions.

La cinta arrenca com un retrat de les esperances truncades, dels somnis triturats per la crua realitat de les grans ciutats, però pren un gir cap al terror quan la protagonista accepta una feina de figurant en una festa que es converteix en una cerimònia tèrbola i misteriosa. Most beautiful island convenç per la seva brevetat, falta de pretensions i contundència. Un debut que promet.

Una nit llarga i torrencial

En aquest Sitges de malsons violents, visites anul·lades pel clima polític i periodistes indignats per la falta de passis de premsa, la secció Anima’t és una mena de refugi reparador. Night is short, walk on girl, el primer dels dos films que es projecten del japonès Masaaki Yuasa, és una meravellosa i torrencial història d’amor que segueix les evolucions paral·leles d’un noi i una noia durant una llarga nit de festa on passa de tot: concursos de beure alcohol, teatre de guerrilles, danses sofistes, transformisme, musicals, epidèmies de refredats... Un anime aclaparador, voluptuosament creatiu i amb un original estil visual hereu de l’animació europea dels 60.

stats