Base Carlini (Antàrtida)
Cultura 09/12/2013

Metallica fan un concert a l'Antàrtida

Per evitar l'impacte mediambiental, la banda de 'heavy metal' va tocar sense amplificadors per a un públic de poc més d'un centenar de científics, aficionats i periodistes que van escoltar la música a través d'auriculars

Efe
1 min
Metallica a l'Antàrtida

BarcelonaMetallica, una de les bandes de 'heavy metal' més conegudes del món, ha ofert aquest diumenge un insòlit concert sota zero, al gel de l'Antàrtida, davant poc més d'un centenar d'assistents que van haver d'escoltar el grup mitjançant auriculars per evitar un impacte mediambiental. "Gràcies per acompanyar-nos en el concert més memorable de Metallica", va exclamar James Hetfield, el cantant de la banda, només arrencar aquesta singular actuació a l'heliport de la base argentina Carlini.

El concert es va portar a terme a l'interior d'una carpa transparent de dotze metres de diàmetre i sis d'altura, amb la bellesa de les aigües blaves de la caleta Porter i la blancor de la glacera Fourcade com a teló de fons, Metallica va descarregar un contundent repertori amb temes com 'Creeping death', 'Sad but true' 'Blackened' i 'Nothing else matters'. El públic, format per un grapat d'admiradors, científics de les bases pròximes a Carlini, organitzadors i un reduït grup de periodistes, va seguir el concert a través d'auriculars, ja que la banda va tocar sense amplificadors.

"Aquest concert estarà als llibres d'Història algun dia", va exclamar Hetfield. Kirk Hammett, el guitarrista de la banda, ha afegit després del concert que l'experiència havia sigut "única", i que l'ús d'auriculars entre el públic no havia suposat cap problema, atès que els músics van utilitzar el sistema habitual per comunicar-se amb seus propis audiòfons. Tampoc el fred −que va arribar als dos graus sota zero− va afectar el grup, perquè dins la carpa la temperatura era "totalment normal" i l'ambient amb el públic, "molt càlid", ha afegit.

stats