Polèmica
Cultura 15/02/2023

Michel Houellebecq vol prohibir una pel·lícula pornogràfica... on ell és l'estrella

El tràiler, on surt l'escriptor al llit fent-se petons amb una dona, ja s'ha vist a les xarxes

ARA
1 min
Michel Houellebecq

BarcelonaDes que es va consolidar com una de les veus europees més populars i prestigioses de la dècada dels 90, Michel Houellebecq ha cridat sovint l'atenció dels lectors per motius sovint extraliteraris. L'última notícia que l'ha convertit en centre d'atenció és un curtmetratge sexualment explícit. L'autor de Submissió (2015) vol prohibir l'estrena d'aquest curtmetratge on ell apareix com a protagonista, segons explica l'agència AFP, que cita els advocats de l'escriptor.

Al film, titulat Kirac 27, i dirigit pel neerlandès Stefan Ruitenbeek, Houellebecq apareix força escabellat i al llit encenent-se un cigarret. En una altra escena es fa petons amb una dona. A l'escriptor no li han agradat gens els comentaris que fa el director sobre ell i la seva esposa, Qianyum Lysis Li, i que es poden escoltar al tràiler. "Són declaracions greus i falses que ataquen la seva dignitat", asseguren els advocats de Houellebecq en un comunicat. La parella ja ha iniciat el procés legal per prohibir que el film s'estreni l'11 de març. D'altra banda, també han demanat que el tràiler s'elimini de les xarxes.

Houellebecq està indignat pel relat que fa Ruitenbeek al film. Segons es pot escoltar al tràiler, l'escriptor francès va haver de cancel·lar un viatge al Marroc amb la seva dona, on ella li havia preparat tot de trobades amb prostitutes, perquè tenia por que l'ataquessin extremistes musulmans. Aleshores Ruitenbeek va suggerir a l'escriptor francès un viatge a Amsterdam per trobar-se amb noies. A canvi, ell ho podia filmar.

stats