Cultura 05/11/2018

Miquel Curanta, nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals

Substitueix en el càrrec Xavier Díaz Vilanova

Acn
2 min

BarcelonaMiquel Curanta serà el nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Ho ha acordat aquest dilluns el consell general de l'ens a proposta de la consellera de Cultura, Laura Borràs. Curanta substituirà Xavier Díaz Vilanova, a qui la consellera Borràs ha agraït la feina desenvolupada al capdavant de l’ICEC durant més de dos anys. En aquest sentit, Borràs ha subratllat que Díaz “ha hagut de treballar en circumstàncies molt complicades arran de l’aplicació del 155”.

Nascut a Pals l’any 1977, Miquel Curanta té estudis de comunicació audiovisual (Escola de Gestió Empresarial de Girona), un postgrau de gestió i estratègia en 'social media' (ESIC Business School) i un màster en direcció de màrqueting i comunicació (Universitat Oberta de Catalunya). Des del 2008, Curanta ha sigut director del TR3SC. Anteriorment, entre altres responsabilitats, havia sigut soci fundador de la productora Creativa Audiovisual (2006-2008); cap de l’àrea de música del TR3SC (2006); productor i creatiu publicitari a la Cadena SER (2002-2006); subcap tècnic i cap d’emissions a Ona Catalana (2000-2002); locutor de les emissores del Grup Flaix (1998-2000), i locutor de la Cadena SER a Girona (1996-2000). Curanta també ha sigut soci fundador i codirector de Ràdio Capital de l’Empordà i soci fundador d’Empordanet Televisió (1998-2007).

L’ICEC assessora i acompanya les empreses i els professionals de la cultura dels diferents sectors –les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, la cultura digital, el llibre i la música– i posa a la seva disposició ajuts i eines de finançament, així com serveis per a la internacionalització, la capacitació empresarial i el desenvolupament de públics.

L'ICEC també gestiona la Filmoteca de Catalunya i és patró i membre fundador de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, membre del consell d'administració i representant de la Generalitat de Catalunya de FiraTàrrega, soci del Parc Audiovisual de Catalunya, soci protector d'Avalis i membre fundador del Consorci del Pla de Rehabilitació i Equipament de Teatres de Barcelona.

stats