Cultura 15/02/2015

Mor el cantant Sergio Blanco, component de Sergio y Estíbaliz i Mocedades

Casat amb Estíbaliz Uranga, amb qui formava un duet, el bilbaí va recollir nombrosos èxits musicals als anys setanta

Efe
1 min

MadridSergio Blanco (Bilbao, 1948), que va formar part, amb la seva dona, del duet Sergio y Estíbaliz i del grup Mocedades, ha mort aquest matí, segons ha informat a Efe la seva filla Allende, a l'hospital madrileny San Camilo de Tres Cantos. Arrossegava una llarga malaltia, que l’havia obligat a deixar els escenaris. Blanco va ser una de les veus més populars dels inicis del pop espanyol, durant els primers anys de la democràcia. Cançons com 'Tú volverás' o 'Piel', amb la seva dona Estíbaliz, o 'Búscame', amb Mocedades, eren conegudes per tota una generació que va créixer amb el franquisme. Els darrers anys va formar el grup El Consorcio.

Llicenciat en enginyeria industrial, va començar la seva carrera musical el 1968 amb el grup Voces y Guitarras, amb qui més tard seria la seva esposa, Estíbaliz Uranga. Posteriorment va entrar a formar part de Mocedades, el grup que va fundar Roberto Uranga i amb el qual va gravar tres discos. El 1972 va decidir abandonar Mocedades i formar amb Estíbaliz Uranga el duet Sergio y Estíbaliz. El 1975, el mateix any en què es van casar, van representar Espanya a Eurovisió amb 'Tú volverás'.

El duet, després del poc èxit de 'De par en par' (1989) i 'Planeta tierra' (1992), va desaparèixer per tornar als escenaris, un any després, amb antics components de Mocedades, com Amaya i Iñaki Uranga (germans d'Estíbaliz) i Carlos Zubiaga, amb el grup El Consorcio, amb el qual van gravar set discos, el darrer dels quals va ser 'Querido Juan' (2008).

stats