Cultura 07/07/2019

"Mentre la música del país funcioni, el Canet Rock funcionarà”

El festival ja ha venut un miler d’entrades de l’edició de l’any vinent

Maria Garcia
3 min
Els Catarres al Canet Rock 2019

Canet de MarUn escenari, més de dotze hores de música en directe i unes 25.000 persones de públic que, quatre mesos i mig abans del festival, ja havien esgotat totes les entrades disponibles. Són les xifres del Canet Rock que aquest matí ha tancat la desena edició –comptant les tres dels anys 70– al ritme dels Doctor Prats, que enguany han agafat el relleu als Txarango i han acomiadat el festival quan sortia el sol, tal com marca la tradició. "Ha sigut un èxit rotund. 25.000 persones cantant totes les cançons de tots els grups, ha sigut una festa", va valorar la directora del festival, Gemma Recoder.

Des que va tornar el 2014, el Canet Rock ha aconseguit fidelitzar un públic que ahir ja havia comprat un miler d'entrades per a la pròxima edició, prevista per al 4 de juliol del 2020, tot i que només se sap un nom del cartell. I és que a mitjanit els organitzadors van posar a la venda els primers tiquets a un preu de 30 euros, i amb el sorteig d'un passi doble per veure Doctor Prats des de l'escenari. Una nova edició de la qual Recoder no va voler avançar cap detall: "Estem mirant coses molt interessants" va dir amb un somriure. Ara bé, sí que va descartar ampliar l'aforament o fer un festival de dos o tres dies: "Perdria el caliu, deixarien de ser més de dotze hores de música en directe, i segur que no canviarem la ubicació: al Pla d'en Sala va ser on es van fer la primera i la resta d'edicions".

Una de les novetats d'aquest any va ser l'adhesió del Canet Rock al protocol de seguretat contra les violències sexuals, i el festival va formar tots els treballadors per preveure i actuar davant de situacions de violència. Una nova mesura de seguretat que ahir només es va activar una vegada. "Una noia va patir un assetjament, i va avisar el personal de seguretat, que de seguida va activar el protocol i van agafar l'assetjador. I hem assessorat i recomanat a la jove que el denunciï", ha indicat Recoder, que vol impedir que casos com el d'ahir quedin impunes.

Música, festa i rebel·lia

"Sou tots uns herois i heroïnes per haver aguantat fins ara", va cridar Marc Riera, cantant dels Doctor Prats a dos quarts de vuit del matí abans de tocar l'última cançó. Els de Terrassa van ser els encarregats d'acomiadar una desena edició marcada, per segon any consecutiu, per la situació política que viu el país i que va també tenir un record per al raper Valtonyc, que va enviar un missatge en vídeo als assistents.

"Llibertat presos polítics" i "Independència" van ser dos dels clams més cridats entre un públic molt jove que va estar ballant i cantant les catorze hores que es va allargar el festival. I és que malgrat que van passar per l'escenari una vintena d'artistes de diferents estils i edats, no va haver-hi cap grup del qual el públic no se sabés la lletra de les cançons.

Entre els més corejats destaquen Els Pets, Els Catarres i Oques Grasses, sense oblidar els protagonistes de la traca final, que van ser els que més van fer moure els malucs: La Pegatina, Zoo i Itaca Band, a més dels Doctor Prats. Per a Recoder, és precisament el "magnífic" estat de la música a Catalunya el que assegura la continuïtat del festival: "Mentre la música del país funcioni, el Canet Rock funcionarà".

stats