Música

Èxit de l’Orfeó Català a Hamburg

La formació coral fa dos concerts a Alemanya amb el Balthasar Neumann Chor & Orquestra sota la direcció de Thomas Hengelbrock

2 min

Barcelona"L’Orfeó Català viu sens dubte un dels seus millors moments per la qualitat tímbrica de les veus integrants i per la implicació dels seus membres", afirmava fa uns dies el crític musical de l'ARA, Jaume Radigales. Ho deia a propòsit dels dos concerts al Palau de la Música amb el Balthasar Neumann Chor & Orquestra, sota la direcció de Thomas Hengelbrock. En el primer, el 13 de febrer, van interpretar el Rèquiem alemany de Brahms; i en el segon, el 14, la Simfonia núm. 2, 'Lobgesang', de Mendelssohn. Aquella col·laboració ha tingut recorregut a Hamburg, amb dos concerts: un el dissabte 17 a la històrica Laeiszhalle, i l'altre aquest diumenge a la sala principal de la flamant Elbphilharmonie. I com a Barcelona, un amb l'obra de Brahms i l'altre amb la de Mendelssohn, respectivament.

"Per al cor, aquesta col·laboració és una oportunitat per poder continuar creixent", diu el director de l'Orfeó Català, Pablo Larraz, que valora molt positivament "compartir escenari i projecte amb un dels millors cors del món i amb un especialista en aquest tipus de repertori com és Thomas Hengelbrock". "Està sent fascinant tenir l'oportunitat de poder assajar amb ells diversos dies, i crear aquests vincles perquè es construeixi un únic so a partir dels dos cors. La veritat és que ha funcionat molt bé i el resultat ha sigut fantàstic. Aquestes experiències són fantàstiques", afegeix Larraz.

"Això representa molt per a nosaltres, és un gran motiu d'orgull i un pas més cap a la nostra internacionalització", diu Jaume Uriach, president de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana, que destaca un model de gira que espera que es pugui repetir en el futur. "Els nostres cantaires han quedat encantats, i als artistes i els músics d'Alemanya els ha agradat passar dues setmanes a Barcelona preparant els concerts i compartint els valors de l'Orfeó", diu Uriach.

Una vuitantena de socis de l’Orfeó Català han volgut acompanyar el cor en aquesta gira i dissabte al vespre van tenir un espai de trobada amb els cantaires en acabar el concert a la Laeiszhalle.

L'Orfeó Català a Hamburg

 

stats