Cultura 09/04/2016

El musical 'Fang i setge' fa fallida

La productora Excés d'Entusiasme presenta un concurs de creditors pel poc públic que ha assistit al Teatre Victòria

Laura Serra
2 min
Imatge del musical 'Fang i setge'

BarcelonaLa productora del musical 'Fang i setge', Excés d'Entusiasme SL, ha presentat un concurs de creditors "davant la impossibilitat de fer front a totes les despeses originades", segons han fet saber en un missatge que ha corregut entre el sector teatral. L'equip del musical afirma que espera resoldre "cada cas particular, tant de proveïdors com de personal, amb la mínima afectació i la màxima rapidesa".

'Fang i setge' es va estrenar el desembre del 2014 a la Passió d'Olesa de Montserrat amb uns noms propis i unes xifres espectaculars. Tenia un equip artístic de primer nivell –el director d'escena de Comediants, Joan Font; música de Salvador Brotons; dramatúrgia de Marc Rosich; lletres de Josep Pedrals; coreografia de Toni Mira–, comptava amb un repartiment de prop de 100 persones –12 actors principals, com Lloll Bertran, Pep Molina, Teresa Vallicrossa, Oriol Genís, Ferran Frauca o Xavier Ribera Vall, un cor d'homes i dones de 15 persones, un segon repartiment format per 10 membres de la societat olesana de la Passió i encara un gruix d'entre 50 i 60 persones més que apareixien a escena– i, finalment, una orquestra de 13 músics en directe. En la presentació es va anunciar que el pressupost era de 700.000 euros.

Els impulsors del muntatge, Xavier Povill, Carles Farràs i Salvador Jorba, de la productora Excés d'Entusiasme, el presentaven com el primer gran musical sobre l'episodi històric del setge de Barcelona del 1714 i s'esperava que, després d'Olesa, on es van fer 13 representacions, tingués continuïtat. L'estiu del 2015 van tancar un Verkami per gravar un disc del musical i aquell any van fer 8 representacions més a Olesa. Finalment, el Teatre Victòria va programar-lo aquesta temporada 2016, del 9 de febrer al 28 de març. Segons els responsables, "el resultat artístic ha estat un èxit indiscutible" però no hi ha hagut la resposta de públic esperada i, per tant, "el resultat econòmic és molt negatiu", cosa que ha conduït al concurs de creditors.

stats