Cultura 28/04/2021

'Nadie': ningú reparteix llenya com Bob Odenkirk

L'actor de 'Breaking bad' i 'Better call Saul' segueix el model del Keanu Reeves de la saga 'John Wick'

2 min
Bob Odenkirk a 'Nadie'

'Nadie'

(2,5 estrelles)

Direcció: Ilya Naishuller. Guió: Derek Kolstad. 92 min. Estats Units (2021). Amb Bob Odenkirk, Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen i Christopher Lloyd. Estrena als cinemes

Del creador de la saga John Wick arriba el que podria ser l’origen d’una nova franquícia: Nadie. Ingredients del còctel: malvats que no aguanten un assalt, coreogràfiques escenes d'acció, una mica d'humor negre i un heroi aparentment plàcid a qui un incident insignificant –en aquest cas, el robatori d'una polsereta infantil– converteix en un Terminator vestit amb pantalons de pinces i camisa de quadres. Afegiu-hi un jove cineasta apadrinat per Timur Bekmambetov (Wanted), substituïu-hi un autoparòdic Keanu Reeves per un autoconscient Bob Odenkirk –robaescenes a Breaking Bad i estrella del seu spin off, Better call Saul–, agiteu-ho bé i ja en teniu el resultat: un combinat un xic insípid i de gust massa familiar, però que ens podem empassar sense complicacions.

Tràiler de 'Nadie'

L’encert més gran de Nadie té nom propi: Bob Odenkirk és una alumne avantatjat del Bryan Cranston que, a Breaking Bad, va dir allò de "Jo soc el perill". Al llarg del film, Odenkirk no només pronuncia frases lapidàries amb la desimboltura de Walter White, sinó que també el seu impecable treball físic –en escenes com la de l'autobús– l'ha revelat, sorprenentment, com un excel·lent heroi d'acció. Odenkirk és l'element que manté dreta una història entretinguda però sense cap ni peus, escassament original i, si filem una mica prim, amb un discurs força ranci sobre la família heterosexual i els rols de gènere que perpetua; no hi ha cap lasanya paterna que compensi el pla del protagonista tancant la dona i els fills al soterrani de la casa familiar just abans que comenci l'acció.

stats